top of page

Sváteční atmosféra

Jak u nás probíhají svátky? Vánoční cukroví nepeču - protože to nejím :D a od rodiny toho dostaneme až až. Ale je to poprvé, co máme adventní věnec! Mám opravdu nádherný věnec od Kytkuju! Je přesně takový, jaký jsem si představovala a když jsem ho viděla na Instagramu, tak jsem věděla, že ho musím mít!


Vánoční atmošku u nás kromě svíček s vůní Vánoc (letos máme Candle Gingerbread, protože moje MofW Salted Toffee je zřejmě definitivně vyprodaná) dělají světýlka na balkóně, které jsme letos doplnili o světýlka v okně.. Máme jí už od 1 adventu a v průběhu jak se nám chce dozdobujeme byt.


Pár dní před štědrým dnem Michal vozí jmelíčko a větvičky, kterými zdobí lustr, všechny obrazy a zrcadla. Máme také vánoční deku na gauči, roztomilé hrnečky a utěrky a něco málo za dekorace na komodách a stolcích, většinou přírodní a ze dřeva.

Upřímně, já si na velkou výzdobu moc nepotrpím, protože miluju spíš minimalistické dekorace v přírodním stylu (větve, jmelí, stromek a hlavně ten letošní věnec ideálně doplněný maximálně o ta světýlka).

Jediné co opravdu miluji jsou naše rodinné tradiční staré skleněné ozdoby, které se dědí z generace na generaci, každá je jiná, má svou historii, příběh a hlavně duši - a já je vyloženě zbožňuju a jsou to právě ozdoby, které mi navnadí tu správnou vánoční atmošku! Jsou pro mě mnohem krásnější, než zdobení v americkém stylu, kdy je stromek jen v jedné/dvou barvách a všechny ozdoby jsou stejné..


Strom kupujeme každý rok veliký a živý a zdobíme ho třeba týden před štědrým dnem. Chci si ho užít a tak nečekáme až na štědrý den (uklízíme ho pak zpravidla na 3 krále). Miluju to, krásně provoní byt a je to kouzelné a já po tom vždy toužila. Mít obří živý strom až do stropu. Umělý stromek mi nemůže přes práh, zaprvé to nemáme kde uskladnit během roku a za druhé já opravdu nemám ráda plastové věci..


No a samozřejmě nesmím zapomenout na sváteční pohoštění, protože se pořád něco zobe. Cukroví máme v krásné dóze, tác s dobrotama a oříšky v mističce včetně mísy s mandarinkama a ovocem máme na stole. To abychom to do ledničky neměli daleko. :D

Mísu s miskami, dřevěnou dózu, slánky i dřevěný tác máme z Bonami.

I já se ladím každý rok do vánočního "ozdobení" jestli se to tak dá říct. Vánoční nehty střídám v barvách tmavě zelené nebo bordó. Letos jak vidíte vyhrála bordó. Nehty si už několik let dělám sama. A buď sáhnu po klasickém laku, nebo když chci, aby mi vydržely (což je tak 90 % z celého roku), tak mám UV pec a zapékám si je. Nepoužívám klasický gellak, ale shellac nebo hybridní laky. Moje podmínka je, aby šly snadno odlakovat/sundat a nezničily mi moje jinak zdravé nehty.

Letos protože nikam moc nechodím, tak jsem zapékání dost vynechala a jen si na Vánoce a Silvestra nalakuji nehty mým letitým YSL lakem na nehty v tmavě červené barvě.

Naše svátky probíhají asi jako všude, nejdřív během štědrého dne jsme u naší rodiny, kde se slaví spíš přes den. Koukáme na pohádky a jíme v celku brzy. Večer se jede k Michalovo rodině, kde se to slaví zase celkem pozdě, takže nám to hezky navazuje na sebe. 25 jezdíme k tetě a 26 nebo 27 většinou jedu za babičkou na západ, kde pak trávím několik dní :). Silvestra pak slavíme většinou v menší partě přátel a nejspíš to tak bude i letos.


Tak doufám, že i vy si užíváte krásné svátky! :)


bottom of page