top of page

Tipy na přírodní dárky

Aktualizováno: 15. 1. 2020

Jestli pořád hledáte co koupit k Vánocům, zkuste se podívat po alternativních a přírodních věcech, které nejenže jsou kolikrát mnohem kvalitnější, ale zároveň trochu odlehčíme planetě. Mám pro vás pár mých tipů a ozkoušených věcí, které stojí za zmínku.

První věc je moje milovaná Česká síťovka jednoznačně stojí za zmínku. Najdete u ní spoustu druhů, velikostí, barev i tvarů. Dokonce i batoh. Do síťovky se vejde snad úplně všechno a unese snad všechno. 😀 Ale kromě síťovek, můžete pořídit i látkové pytlíky, které vám skvěle nahradí ty plastové, nebo třeba ešusy na jídlo. Ten miluju a tahám si v něm jídlo domu několikrát za týden.

Pokud si potrpíte na kosmetiku, tipů pro vás mám hned několik.

Kdo chce netestovanou a 100 % přírodní, doporučuji navštívit Líčírnu. Najdete tam luxusní značky, které nikde jinde nemají a jejich kvalita se rovná světově známým komerčním luxusním značkám. Já si oblíbila teď rtěnku od Gressa v kalíšku. Tu miluju (tedy až na tu aplikaci, nerada si sahám prstem na rty, takže to mám jen doma a mažu se s tím jen před odchodem).

Pak mám oblíbenou paletku stínů od Bohocosmetics v mých oblíbených přírodních odstínech.

Co se stínů a dekorativní kosmetiky týče, miluji Alima Pure, která je také přírodní a patří k mým top značkám. Mám od nich rtěnky, stíny, korektor, tužku na oči a všechno si nemůžu vynachválit. Není ani tak drahá, takže je to kompletně sympatická značka.

Pak tu máme Eau Thermale Avene, což sice není vyloženě přírodní zančka, ale jejich termální voda nesmí chybět v mém výběru – a vzhledem k tomu že to je pouze čistá termální voda, tak přírodní je. Pro mě je to závislost. Velká termální voda je v koupelně, jedna menší na nočním stolku a další se mnou cestují na každou dovolanou. Stříkám si s nimi obličej každé ráno i večer, ve vedru, také proti mastné pleti, ale i tělo na zklidnění po spálení nebo oholení.

No a teď už se konečně dostávám ke slíbenému testování těch přírodních deodorantů. Ono najít funkční, přírodní a kvalitní je prostě boj a já ani teď nemůžu říct, že bych byla úplně na 100 % spokojená. Ale běžné deodoranty už prostě nepoužívám a tyhle aspoň fungují oproti jiným přírodním, které jsem testovala. Je to tedy velký pokrok a vzhledem k tomu, že jsou přírodní a neobsahují ty škodlivé složky, tak jsem víc než spokojená.

První dva jsou tuhé deodoranty Schmidt’s. Vzhledem k tomu, že jsou tuhé, tak trochu barví oblečení, ale když jste opatrní, tak to je v pohodě. Musím říct, že opravdu drží a nemám problém s tím, že by nefungoval jejich účinek.

Charcoal + magnesium je velmi zvláštní, ale ne tak výrazná vůně, takže mi vyhovuje ze všech nejvíc. Co se funkce týče, jsem spokojená a opravdu mi vydrží téměř celý den, maximálně 1x obnovuji.

Schmidt’s Charcoal + magnesium


Jeho kolega Bergamot + lime je o něco výraznější vůně (hezká citrusová). Ale protože nerada míchám vůni deo + parfému, tak mu trochu u mě klesá oblíbenost.

Schmidt’s Bergamot + limeNo a do třetice tu mám kuličkový deodorant od značky NUXE. Ten bohužel nevydržel zátěžák v podobě oslav 30. let svobody v davu na Národní třídě a následnému posezení v hodpodě, ale když jsem doma nebo dělám nějakou běžnou ne tolik náročnou aktivitu, tak drží a funguje. Velmi výrazně voní, vlastně mi občas přijde, že si nemusím dávat ani parfém, protože jeho zázvorové aroma je opravdu výrazné. Nejdřív mi ta vůně přišla dost zváštní, ale po druhém použití mi začala vonět hodně hezky, takže ho volím když jdu třeba někam, kam nebudu používat parfém, aby se to netlouklo.

BIO Beaute NUXE


bottom of page