top of page

Jednoduchá úprava koupelny

Koupelnu jsme chtěli předělat už dávno! Jenže nebyl čas, nic se mi dostatečně nelíbilo nebo nebyly peníze. Upřímně, bourat celé dlaždice a dělat kompletní rekonstrukci se mi nechtělo. Ještě k tomu, když ty dlaždice nejsou úplně nejhorší a s vanou jsme taky spokojení. Tak jsem se rozhodla zvelebit koupelnu maximálně co to jde s minimálním úsilím a levnějším způsobem.


No prostě za málo peněz hodně muziky! To bylo naším hlavním cílem. :)


Nejprve vám ukážu hrozivé fotky před.

Měli jsme kolem vany spoustu produktů, já 2 šampony, intimní gel a sprchový gel. Michal má pěnu do koupele, šampon a sprcháč. Každý v jiném obalu a většina z nich ani není v moc hezkých obalech.

Taky jsme neměli koš na prádlo. Nejprve jsme měli krabici (jo, krabici!) a když jsem jí vyhodila, tak jsme to cpali do pračky, takže když se pralo, zbytek prádla ležel vedle ní.. Jenže koše měli všude dost hnusný.. :D

No a pak to umyvadlo. Bez skříňky. Takže jednak celá koupelna působila nevzhledně a také ty naše kosmetické krámy musely být věčně "vystavené" na pračce.. No chaos.


Úpravy:

První co mě nejvíc trápilo, byl ten koš na prádlo. Takže když mi nabídli spolupráci s Bonami, tak jsem toho využila a pořídila si vysněný černý a kovový koš, který se nám perfektně hodí (a co víc, tak tam sedí na centimetry přesně). :D Vykoupila jsem poslední kus, tak snad ho zase naskladní, protože je skvělý!


Spolu s košem jsem objednala i doplňky k umyvadlu a vaně (plnicí nádobky na šampony a sprcháče). Nechtěla jsem všechny stejné, tak jsem volila kombinaci černého kovu s pískovou/béžovou barvou. Celočerné dávkovače jsou Zone Lily a keramické béžové jsou Wenko Fedio. A prakticky jsem téměř všechny (až na 1 vyvolený opravdu estetický obal s mým šampónem) přelila a obaly vyhodila. Člověk by nevěřil, ale celá koupelna díky tomu ohromně prokoukla a vypadá mnohem sofistikovanější.



Pokud budete kupovat věci na Bonami, doporučuji mrknout i na "úroveň kvality", kterou máte u každého produktu označenou. To mi velmi pomohlo a je fakt, že jsem vybírala hlavně věci s 2-3 praporky. Ale i keramické dávkovače Wenko Fedio jsou skvělé i v kvalitě "basic".


No a protože mi skříňka pod umyvadlo opravdu hodně chyběla, už roky jsem se dívala po nějakých. Neměla jsem moc představu a ty, co se mi líbily, tak byly drahý nebo né v mém stylu. Nakonec jsem našla v Mobelixu skříňku pod umyvadlo i s umyvadlem TRESS li. Jednak nám to ušetřilo práci, splňovala všechny moje požadavky (závěsná, lesklá bílá, se zpomaleným dovíráním a ještě jako bonus i s umyvadlem). A to nejlepší na celé věci bylo, že na ní byla ještě přes 50% sleva a vyšlo nás to komplet na 5000 kč.


Nízkou černou baterii (Fenix) k umyvadlu jsme sehnali na e-shopu Livero cca 1800 kč. A když už jsme byli "v tom", tak jsme vyměnili baterii i u vany. Tam jsme zvolili typ MAXMAX - bohužel e-shop už nevím, ale vyšla na cca 2700 kč.


Na pračku jsem jako dekoraci zvolila žulový tác, který jsem vám ukazovala už minule. A vedle něj pěstujeme bazalku v "chytrém" květináči, který není vůbec tak chytrý jak jsme si mysleli a svítí tak moc, že jsme ho museli "uklidit" do koupelny za zavřené dveře, protože svítí ostrým světlem téměř 2/3 z celého dne..

Je pravda, že to na fotkách asi až tak nevyplyne, jako ve skutečnosti, ale změna je to obrovská! A za celkem slušné peníze. Jak se říká, detaily dělají celek a i zde to je opravdu vidět. Hlavní je odstranit z viditelného prostoru všechny nepoužívané nebo pouze vyjímečně používané produkty do skříněk, nechat si vyndaný opravdový základ a nekupovat nové produkty, dokud staré nevypotřebujete.

Změna a sjednocení baterií, výrazné zrcadlo (máme už od nastěhování z XXX Lutz) a ostatní dekorace jsou spíš bonus, ale opravdu hodně udělá ,když se zbavíte a protřídíte všechny nepoužívané produkty. :) Aneb minimalismu zdar!


Děkuji za spolupráci skvělému Bonami, díky kterému máme zase o krok hezčí hnízdečko! :)

bottom of page