top of page

Vánoční dárky a tipy

Podle mě, je teď právě ta správná doba si uvědomit, za co všechno jsme utráceli zbytečně. Nikdo z nás nechce začít šetřit ani snižovat nároky na životní kvalitu a úroveň života. Ale možná bychom se mohli zamyslet právě teď, před vánoci, které s největší pravděpodobností budou u spousty rodin mnohem chudší, než roky předešlé a nakupovat spíš méně a kvalitněji!

Ono co si budem povídat.


Kolik z nás každý rok utratí mnoho peněz za věci, které nikdo nepotřebuje? Kolik korun utratíme v drogeriích abychom koupili jako každý rok stejné mýdlo babičce (které přetéká koupelnová skříňka mýdly z předchozích 3 Vánoc), kolik korun utratíme za nevhodně vybrané oblečení, ve špatné velikosti, barvě, nebo stylu, který dotyčný nenosí a kousek jen zůstane na dně skříně, nebo v lepším případě poputuje o dům dál? Jen se zamysleme. Kolik z těch věcí, které každý rok dostaneme opravdu během roku použijeme?


Uznávám, já osobně jsem možná až moc extrémně praktický člověk a dárky, které nepotřebuju a nevyužiju vidím spíš jako tragédii pro životní prostředí a zbytečné utrácení peněz, které by se daly využít jinde - (což chápu, že né každý může vidět stejně, ale já jsem prostě taková a naštěstí to moje okolí chápe a bere to tak :).

Pro lidi jako jsem já je opravdu těžké shánět vhodný dárek a právě proto mám pár tipů, jak nám udělat překvapení a opravdu nás potěšit vysněným dárkem!


První věc, která je podle mě skvělá na smysluplné obdarovávání a málo kde se (po tom co už nejste dítě) dodržuje, je "psaní dopisu Ježíškovi". :)

No, že vám to přijde infantilní? Možná trochu. Kdo má rád klasiku, tak úžasné BeNice, které dělají recyklované a recyklovatelné balicí papíry vytvořili i speciální kartičky jako "Dopisy Ježíškovi"!

Ale dá se to pojmout i modernější formou :D . Už před rokem jsem narazila na Dejmidarek - webovou stránku, kde si během roku můžete přidávat různá svá přání spolu s přímými odkazy a pak to rozeslat vašim známým jako "tipy na dárky". Já si tam přidávám věci, které si dlouho přeji, ale které bych si sama nekoupila. Doporučuji si seznam udělat spíš větší a mít tam věci od pár desítek korun až po ty dražší. Ať je to pro vás překvapení a zároveň si každý může vybrat dle finančních možností i co rád dává (ne každý má rád kupovat k Vánocům třeba pánvičku).


(Minulý rok jsem si takhle přála niche vůni Byredo a dostala jsem jí od Míšovo ségry! I spolu s krémem na ruce. Miluju to! Je sice docela výrazná, ale na zimní a podzimní období vás krásně zahalí a zahřeje.)

No a pokud nevíte co darovat, není nic lehčího, než se podívat či nenápadně poptat, co má dotyčný rád. Například jakou používá vůni. No a doladit dárek k dokonalosti maličkostmi, jako je krásné dárkové balení nebo gravírování s věnováním. Třeba právě na oblíbený parfém.


Skvělý tip jsou také různé vouchery na zážitky, jídlo, pobyty, protože míň věcí = víc zážitků, je prostě skvělý motto!


A nebo třeba diamantové šperky! Ty miluje snad každá žena! No a kdo nechce ničit těžbou planetu, existují i Lab Grow diamanty, které se od těch "přírodních" téměř neliší! Já dostala krásný provázkový náramek TIAMI s diamantem a už ho nehodlám sundat! Celý koncept mají s udržitelným přesahem včetně dárkových krabiček.


Příště bych se s vámi chtěla podívat na jeden z nejčastějších vánočních dárků - hned po ponožkách a sprchovém gelu! Ano! Svíčkách a vůních do bytu. Jak je správně vybrat?


bottom of page