top of page

Zdravé mlsání jako první pomoc, když máte náročný den.

Tenhle článek jsem chtěla vydávat už minulý týden, ale pak začala nějaká obří vlna pracovních povinností a já nevěděla, kde mi hlava stojí. Dokonce jsem si musela odpustit nějaké své oblíbené činnosti a zachraňuju se zdravým mlsáním jako takovou mou "první pomocí" proti hladu.

Martina (autor) v kavárně pije kombuchu.
Naštěstí mám většinu schůzek v kavárnách, tak se stíhám občerstvit občas tam.

Duben je teda úplný masakr. Počasí je doopravdy ošklivý, ale vzhledem k tomu, že máme docela dost práce (ťuk ťuk) a zároveň se chystáme na dovolenou a plánujeme svatbu, tak mi to všechno utíká, ani nevím jak. Je už 3/4 měsíce pryč a já jsem mentálně pořád v březnu - což má za vinu i to hnusný ledový počasí... Ale tenhle poslední týden už na mě začal stress a shon trochu doléhat a ani jsem nezvládla jít cvičit. 3 ze 3 cvičení jsem musela zrušit, protože jsem to prostě časově nedala. V sauně jsem také ještě nebyla od našeho výletu na hory předminulý víkend... A dokonce jsem se několikrát přistihla, že se během dne nestíhám ani pořádně najíst.


Což už musí přestat a vrátit se zase do normálu. Ale přisuzuji to před dovolenkovému masakru. Víme, že léto bude opět klidnější. Když sedím doma, je to přeci jen trochu lepší, to si aspoň ohlídám pitný režim nebo si můžu ohřát oběd, ale když běhám po schůzkách, moc toho nestihnu.


Proto jsem si zkusila pořídit do kabelky nějaké dobroty jako "prví pomoc" když na mě přijde hlad, aby když jsem na cestě na schůzky (a zrovna neřídím) mohla něco mlsat. Třeba jsem teď zkusila tyhle vege jerky. Já mám ráda i ty normální masové - ideálně hovězí od značky Indiana a čím víc pepřový, tím lepší... Ale snažím se trochu ubírat maso, tak jsem byla upřímně hooodně zvědavá na tyhle veganské sójové kousky s příchutí teriyaki. A jsou.. no, docela chuťově podobné těm masovým, jsou příjemně pikantní a velmi dobře ochucené. Ale já tam to sójové maso prostě dost cítím a protože nejsem jeho velký fanoušek, tak mě to zas tak neoslovilo. Takže abych to shrnula - pro lidi, kterým chuť sójového masa nevadí to je naprosto fantastická alternativa. Ale pokud jste na tom jako já, tak tam to sójové maso prostě ucítíte.


Můj oblíbený mls jsou oříšky a pak samozřejmě sušené ovoce. Nejradši mám mango, ale i jiné ovoce mám ráda. Docela mě zaujal mrazem sušený hrášek - ten si na Notino objednávám hned příští měsíc! Protože ten jsem ještě nikdy neměla - kromě toho z mrazáku. :D Není žádný tajemství, že čím divnější věc, pití nebo jídlo je v nabídce, tím víc mě láká. :D Moje kamarádky už se skoro bojí ode mě něco ochutnat, protože když řeknu, že mi něco chutná, ať si to dají taky, tak je to na ně často dost "divný", ale přitom já to miluju! Třeba minule jsem ve stories sdílela, že miluju kávu s hrachovým mlékem. Né všude ho mají v nabídce, ale třeba v Etapě, nebo nějakých pražských kavárnách ho vídám víc a víc. :D A věřte mi! Je to opravdu dobrota!!!


Zdravé mlsání tak není žádná velká věda. Stačí si jen místo klasické čokolády či chipsů objednat sušené ovoce, oříšky nebo jiné zdravější potraviny. Můžete si je strčit do kabelky a mít tak pořád u sebe kousek nějaké dobroty, když třeba jako já máte náročný den, nebo po cvičení potřebujete rychle zakousnout něco výživného.


bottom of page