top of page

Boj s akné

Aktualizováno: 15. 1. 2020

Kdo mě zná, nebo čte delší dobu, tak určitě víte, že moje pleť nikdy nebyla (a nalijme si čistého vína), ani nikdy nebude jak dětská prdelka. Ten boj začal někdy ve 2 třídě, kdy mám fotku ze školního focení s pupínkem na nose. Mým prvním. A od té doby to jelo. Jak dlouho? A co mi doopravdy pomohlo?


V pubertě to bylo šílený, nosila jsem tunu makeupu, jen abych to trochu zakryla. Bylo to ve finále akorát horší, ale kdo si tím prošel, asi mi dá za pravdu, že pro vaší psychiku je lepší tuna makeupu, než červené fleky a boláky po obličeji. Naštěstí jinde, jsem akné neměla. No a když mi bylo 15, tak jsem si nechala napsat HA (hormonální antikoncepci). Velmi silnou. Jmenovala se Chloe a já byla vlastně takový mladý pokusný králík. Sama doktorka mi řekla, že je to u nás nová HA, ale mě to v tu dobu nějak netrápilo, hlavně ať mi to konečně pomůže. Pomohlo. Ale za nemalou daň. (O tom až příště.)


Každopádně jsem pak přešla ve 20 letech na slabší HA a přemýšlela o vysazení. Bála jsem se toho jak čert kříže, protože jsem všude četla, jak vysazení rozhodí organismus, jak se lidem pupínky vrátí. A ještě s posilou. A taky že jo. Vysadila jsem ji jednou a za 3 měsíce radši znovu začala brát. Odvahu jsem sebrala až před 3,5 lety. Po 3 měsících si toho tělo všimlo a akné se vrátilo. Ale nejen na obličeji, ale také na hrudníku, zádech a ramenou. Tak jsem nejdřív zkusila očišťovací kůru, plnou bylinek a přírodních prášků. Nejprve malé zlepšení, ale po 2 měsících opět návrat ke kořenům. Pak jsem šla k nové specializované dermatoložce. Ta mi chtěla dávat hormony.. No tak to jsem samozřejmě odmítla. Pak jsem zkusila starý dobrý mastičky z lékárny. Pak přírodní kosmetiku. A tak dále, a tak dále.. Nic.


Až jsem viděla video od Kristýny (Za normální holky), která mluvila o Biorezonanci (BICOM) v klinice VO2Max. Tak jsem si řekla, že fakt nemám co ztratit. Navázali jsme spolupráci a teď je to rok. Taky jsem k tomu přestala používat VEŠKERÉ přípravky na obličej. Jako fakt úplně všechny. Makeup nepoužívám, pudr ani rozjasňovač, ani nic co se dává na pleť. Ráno i večer si obličej jen několikrát opláchnu teplou a studenou vodou a potom je skvělá i termální voda Avene. Ta mě vždy osvěží a pleti dodá potřebné minerály.

A víte co? Moje pleť konečně vypadá o 90 % líp. 100% to nikdy nebude, ale z obličeje se mi téměř vytratily veškeré pupínky a teď pracujeme na zádech a ramenech, které byly minulý rok opravdu šílené. Až jsem se styděla chodit v plavkách a nahých tílkách.


Vidím velké zlepšení hlavně v souvislosti s Biorezonancí, článek o tom, co to je si můžete přečíst zde.

Důležité je také zmínit, že si na obličej nesahám. Mám speciální ručníčky na obličej, které vyvařuji v 90 stupních a měním minimálně 1x týdně. Totéž platí o polštáři. Ono je to boj a to, co funguje pro mě, nemusí fungovat i vám, ale doporučuji, zkuste to. Mně Biorezonance opravdu pomohla a nehodlám na ní přestat chodit, protože vidím poprvé nějaký progres v léčbě s akné.

Takhle krásně ve Vo2Max vypadá jejich kavárna. Tedy spíš lustr a strop 😀 .


Když už nějaký ten pupínek mám, tak jak jsem již psala, makeup nepoužívám. Mám korektor od Alima Pure (přírodní kosmetika), který perfektně sedí k mojí barvě pleti a krycí schopnosti jsou skvělé. Doporučuji pořídit si k němu i štěteček na aplikaci, který budete pravidelně čistit. Oboje věci seženete na Notino.

bottom of page