top of page

Cestovní balení opalovacích krému s SPF

Když jsem se balila na Ibizu, nejprve mi vůbec nedošlo, že si do příručáku musím sbalit i krémy s SPF ve velikostech do 100 ml. No a to je trochu oříšek, protože nevím jak vy, ale já měla vždy pouze balení od 150 ml a větší. Takže máte v takovou chvíli 2 možnosti, buď si krém odlejete do nějaké univerzální lahvičky, které velikost splňuje, nebo si seženete krémy v menším balení. A já jsem pro vás nějaké ozkoušela a níže si můžete přečíst recenzi a taky jednu vtipnou historku z naší dovolené.



Pleťový krém s SPF, seženete v pohodě, ty se dělají většinou ve velikostech kolem 50 ml maximálně. Já si oblíbila lehoučký a tekutý gel-krém od značky Missha, který má SPF 50. Ukazovala jsem vám ho už v minulém článku, kde jsem dělala velký test krémů s SPF. Pokud ovšem potřebujete nějaký krycí, či dokonce "klasický" make-up s spf, najdete jich na trhu již celkem dost. V létě doporučuji sáhnout po co nejvyšším faktoru, případně si ještě pod make-up dát krém se silnějším SPF. V průběhu dne pak nezapomínejte SPF obnovit a to ideálně krémem, nebo pokud jste full nalíčení, můžete zkusit obličejovou mlhu s SPF (například něco takového má například La Roche-Posay, který si hodně lidí v mém okolí chválí, ale mě osobně se z něj dělalo akné).


Malé tyčinky (tvz. sunblocky) řešit kvůli velikosti nemusíte, ty jsou malinké a doporučuji je mít na každé dovolené. Já mám od Avene na sluneční alergii a také jsem vám ho ukazovala již minule. Nikdy nevíte, kdy se vám bude hodit (na čelo, nos, pihy a znaménka, pigmentové skvrny, nárty, uši a jiná citlivá místa, která jsou nebezpečná a snadno se spálí).


No a teď už k samotným krémům na tělo. Jasně, pokud se máte sbalit na týdenní dovolenou do příručáku, asi je lepší koupit si větší krém na místě. Protože výše ochrany se neurčuje pouze číslem na obalu, ale musíte produkt použít v dostatečném množství, aby to k něčemu bylo a jeho ochranná "síla" byla zachována.. Ale pokud jedete na kratší víkendový výlet, menší balení tam tak akorát vypotřebujete a aspoň ho nemusíte vozit domu. Malé balení má například můj oblíbený Piz Buin, který používáme s mámou už od mého dětství. Já si na Ibizu koupila krém 30 SPF a byl moc fajn, jen já osobně mám přeci jen radši opalovací mléka.

Pak jsem si vzala jeden opalovací olej s SPF 15 od Payot. Krásně voní a je moc příjemný. A také se mi s ním pojí tak trochu vtipná historka. S holkama jsme si na Formenteře sedly do nádherné restaurace na venkovní gauče s výhledem na moře. Daly jsme si nějaké drinky a užívaly si výhled. Jenže pak mi došlo, že je přímo poledne a praží na nás sluníčko. Vytáhla jsem tedy tento nový a ještě nerozbalený olej a snažila se ho otevřít. No a najednou se to stalo - celý uzávěr se od zbytku lahvičky odtrhnul a já tím olejem polila celý roh a nohu gauče i s dřevěnou podlahou, což na něm zanechalo obrovské fleky. Já hlupák si totiž nevšimla, že je na víčku ochranná slída, kterou jsem měla nejprve - samozřejmě - sloupnout. Naštěstí to nikdo neřešil a jediný kdo z toho byl ve stresu jsem byla já.. :D

Toto je zmíněný gauč a výhled z restaurace, ještě před horor akcí... :D

No a pak tu máme krémy po opalování. Já si sbalila od značky Naif malý 100 ml gel po opalování. Tahle značka má i malé 100 ml balení opalovacích krémů, jen na mě jsou trochu moc hutné.

A menší 50 ml balení od Avene, které jsem dostala v nějakém balíčku jako dárek. I Avene má v nabídce menší balení opalovacích krémů. :)


bottom of page