top of page

Péče po opalování

Péče po opalování je jen o píď méně důležitá než péče před a během opalování. Pleť je po celodenním slunění a často i koupání vysušená a dehydratovaná. Proto je potřeba dodat jí každý večer ty správné vitamíny a hydrataci. Protože jen tak si udržíme pružnou a hebkou pokožku.

A.. A to možná né všichni víte, kvalitní hydratace a pravidelná poopalovací péče nám prodlouží i tolik oblíbené opálení. I když co si budeme povídat, s přibývajícím věkem už opálení není tak hot, jako když vám je 20. :D Ba naopak. Sluníčku se s přibývajícím věkem snažíme vyhýbat nejen kvůli našemu pohodlí, protože nás často škvaření se na přímém slunci již tolik nebaví, ale hlavně kvůli stárnutí pleti, které sluníčko a solária (ještě víc) hodně urychlují.. A když je vám 30+, tak začíná spíš prioritní boj s vráskami než se světlou kůží.


Ale pokud se už stane, že se vám nedopatřením podařilo spálit, sáhněte po ověřeném panthenolu. Ten totiž nejen zvlhčuje, změkčuje a zklidňuje pokožku, ale urychluje také hojení ran a vytváří ochranou bariéru. Panthenol známe a milujeme jistě všichni a není se čemu divit. Je opravdu efektivní a moc příjemný! Najdete ho v různých formách od gelů, přes krémy i pěny. Já osobně mám nejradši pěnu, která nás v kombinaci s aloe vera tvoří skvělou kombinaci, příjemně ochladí a krásně se vsákne.


Já osobě nemám po opalování ráda ty extrémně chladivé gely, není mi to po tom horkém dni příjemné a naopak je mi z toho zima, což není můj oblíbený pocit. :D Ale i přesto jsem si teď objednala na vyzkoušení chladivý gel od značky Naif, od které mám už 2 opalovací gely a jsou super. Protože je ve 100 ml balení, takže se nám bude hodit na plánovanou dovolenou, kam letíme koncem srpna. A co jsem zatím doma zkoušela, tak nedělá moc velký chladivý efekt, takže je ideální i pro mě! Hezky se rozdírá a má jemnou, hebkou a gelovou konzistenci.

Tip: Pokud máte rádi ten chladivý pocit, mějte krém nebo gel v lednici, to je pak teprve závan antarktidy… Brr.. :D


Vyzkoušela jsem už spoustu přípravků po opalování a úplně nejvíc mi vyhovovaly produkty, které se (jak už to tak s těmi super produkty bývá) už nevyrábí. Například gel od značky Aesop, který jsem měla 2x v minulých letech a už není k dostání.. Nebo SOS malý kelímek od Collistar, který byl naprosto zázračný a opravdu rychle zahojil i ty nejspálenější nárty, když jsem na ně na chudinky jednou zapomněla! Ale to už je taky pěkných pár (deset?) let a od té doby jsem nic podobného neobjevila.

Pak mám samozřejmě ráda i ty zmíněné pěny s panthenolem, které máme doma ve skříňce tradičně už léta. Jen poslední dobou létám často jen s příručním kufrem a potřebuju se vejít do 100 ml, což žádný obal od pěny bohužel nesplňuje.

Takže svůj oblíbený poopalovací krém stále hledám.


bottom of page