top of page

Letní tipy

Aktualizováno: 15. 1. 2020

Moje letní tipy, aneb bez čeho si letošní léto nedokážu představit? Mám pro vás pár tipů na vůni, kosmetiku i doplňky, které k létu neodmyslitelně patří!


Konečně léto! Já nevím jak vám, ale mě ta zima přišla letos nekonečná. Táhla se jak smrad a tenhle rok má k tomu všemu nějakou zvláštní konstelaci hvězd. Ať se podívám kamkoliv, tak nic nejde podle původního plánu. Lidem se přetáčí životy naruby a cesty mění životní směr.

I já si přesně před rokem představovala svůj život touhle doubou trochu jinak, trochu dál… Měla jsem všechno jasně naplánovaný (mám ráda jasný cíl, čistý stůl, když vím kam jdu a proč to dělám, jinak nemám motivaci a můj život se začne točit v kruhu). Ale všechno je cesta. Život je cesta. A jak se říká „lidi míní, život mění“. Důležité je se z toho nepo. Všechny kroky v životě jsou pro mě něco jako mosty. Mosty, které nás převedou dál a my buď můžeme v té cestě pokračovat, nebo se vrátit a vybrat si most jiný. Věřím, že všechno v životě má svůj důvod a pokud víme co chceme a kam chceme v našem životě jít, vesmír nám s tím pomůže. Ale když to nevíme, tak se můžeme ztratit.  A pak zase nějakou dobu trvá, než najdeme ten správný cíl a správnou cestu kterou chceme jít.

Ale teď už je konečně léto a tím pádem vypadá život o něco veseleji. Svět je barevný, sluníčko hřeje, venku to zpívá a lidi se usmívají. Miluju to! Miluju tuhle roční dobu, kdy mě všechno baví.

Baví mě vymýšlet, co si vezmu na sebe, baví mě vstát a začít něco dělat. Dělat si radost. Dělat druhým radost. Těším se na letní festivaly, posezení na Náplavce, chození na procházky. Ráda se procházím Prahou a autem jezdím jen když je to nutné.

Šaty Lada Vyvialová


Moje outfity se letos skládají z:

Klobouku (hlavně klobouku!) – který jsem si přivezla z USA a kupodivu mi není velký a přežil tu šílenou cestu.

Pantoflíčků – černých, sametových, na malém tlustém podpatku z BigBrands (konečně nějaké jiné boty, než tenisky nebo klasické sandály, co jsou nejen hezký, ale i pohodlný).

Slunečních brýlí – bez těch nevycházím snad ani vyvenčit Kryšpínka.

Dlouhých šatů – miluju tyhle vzdušné, nemačkavé šaty od české designérky Lada Vyvialová.

Summer vibes


Ale co mi hlavně nesmí v létě chybět je moje ikonická vůně Tom Ford Soleil Blanc, která mi připomíná vůni z dětství. Kombinaci moře, slunce a opalovacího krému. Voní strašně dlouho, takže se vyplatí ji pořídit i přes její vyšší cenu. Není těžká ani moc sladká, takže ani ve 40 stupních vás z ní nebolí hlava. No je to taková moje letní láska, protože jindy v průběhu roku ji nepoužívám a vytánu ji vždy první horký letní den. Seženete ji třeba na Notino.

A pak samozřejmě opalovací krémy. Už pár let používám pouze Eau Thermale Avene, který obsahují zklidňující termální vodu a jsou pro citlivou či alergickou pleť. Vzhledem k tomu, že jsem blondýna a ještě ke všemu pihatá, tak si musím dávat na prvních pár opalováníček SPF 50+, jinak bych byla jak rak. Pak v průběhu léta, když chytnu barvu, tak můžu používat i nižší faktor, ale ze začátku jsem se sluníčkem hodně opatrná. I když, abych pravdu řekla, čím jsem starší, tím míň se na tom sluníčku „peču“. Dřív jsem se dokázala celý den rožnit na přímém sluníčku a teď už vyhledávám spíš stín a odpočívání, čtení nebo koukání po okolí.

Outfit celý Levi’s


Nezapomeňte se chránit před sluncem i ve městě!


bottom of page