top of page

Skrblík

Aktualizováno: 15. 1. 2020

I když se možná na první pohled zdá, že dost utrácím a často nakupuji, zdání klame. Jak to tedy ve skutečnosti s těmi penězi mám? Jak moc nakupuji a za co bych nikdy nevyhodila peníze? A jaký mám tipy na šetření peněz?


Ve skutečnosti jsem docela skrblík a svoje výdaje si dost hlídám. Šetřím každou korunu a hodně dobře si rozmýšlím za co peníze utrácím. Nenakupuji většinou za plné ceny, ale klidně si ráda počkám, až bude věc ve slevě. Taky si každý nákup hodně rozmýšlím, jestli to opravdu potřebuji, jestli to není zbytečný, jestli to unosím.. Proto tento článek vzniknul ve spolupráci s Abkupony, kde najdete zajímavé slevy do známých internetových obchodů.

A já se ráda dívám po nových kouskách na internetu, kde také čerpám inspiraci a sleduji tak co je zrovna trendy v módním prodejním průmyslu. Taky vám díky tomu často sdílím nějaké tipy. Ale protože jsem si dala závazek, že si na pořízení věci dám vždycky aspoň 3 dny (spíš týden) na rozmyšlenou, a tak na to většinou zapomenu, nebo si uvědomím, že se mi to až tak moc nelíbí.


Téměř vůbec nechodím do obchodních center.

To dělá opravdu hodně! A pokud jdu něco nakupovat, jdu většinou cíleně po konkrétní věci, kterou mám už několik týdnů v hlavě a vím, že jí fakt potřebuju. Třeba teď jsem už měsíc sháněla hedvábnou košili. A našla! Mají je třeba i na Aboutyou, kam můžete získat zajímavou slevu až 40 %.

Tohle všechno jsem se naučila časem. Když jsem si uvědomila, že víc jak polovinu skříně stejně nezvládám unosit a že nakupování zbytečností mě šťastnější neudělá… A až když jsem se začala trochu víc zajímat o to, co si pořizuji a hlavně kolik si toho pořizuji, přešla jsem z kvantity na kvalitu.


Teď už u mě jen zřídka uvidíte levnou konfekci.

A proč?

Hlavně proto, že když jsem si koupila tričko za stovku, potila jsem se v něm, pouštělo barvu a nevážila jsem si ho tolik, kabelka za 6 stovek se zachvilku roztrhala a umělá kůže popraskala. Džíny mi obarvily moje bílé židle a řetízky zčernaly. Stejně jak rychle to bylo vyrobeno, tak rychle jsem to mohla vyhodit…


Proto jsem i pochopila, že je finančně výhodnější, kupovat si dražší kousky.

Možná teď nad tím zakroutíte hlavou, ale jen si to spočítejte. Když si koupíte levnou kabelku, většinou je maximálně na jednu sezónu. Pokud ovšem zainvestujete a pořídíte si nějakou pořádnou, tak nejenže u nákupu budete muset přemýšlet a vyberete si nadčasový kousek který vás bude těšit a budete si jí vážit každý každičký nošení, ale hlavně vám vydrží klidně i desítky let. A když se opotřebuje, dá se opravit. A to má smysl!

Outfit: kalhoty Levi’s (Ribcage) seženete třeba na Aboutyou, kam máte přes ABKupony zajímavé slevy

Košile Intimissimi (hedvábná kolekce) Brýle Giorgio Armani z Butik.Optique Boty Kazar Pásek Gucci

bottom of page