top of page

Vítáme jaro

Asi všichni letos vítáme a očekáváme jaro ještě o něco naléhavěji a radostněji než obvykle. Aktuální situace je pro všechny náročná a po dvou letech s cov.. je to už vyloženě na hlavu. Takže už asi všichni potřebujeme, aby nám do života přibyla radost, vůně květin, svěží vánek, sluníčko a především s tím vším spojená dobrá nálada.

Já mám vždy začátkem jara nějaké tradice, které jsem se nějak podvědomě naučila a každý rok je dodržuji.


Jarní úklid je asi první věc, která všem naskočí na mysl, když se řekne jarní pravidelné návyky. Já ho mám ovšem spojený spíš v pozdějších jarních měsících, rovnou s výměnou šatníku a botníku ze zimního na letní a s tím rovnou spojenou přípravu balkónu na kytičky a posezení..


Další takovou jarní pravielnou věcí je moje nadšení do cvičení, které je po zbytek roku celkem chladné. A to není kvůli nějaké formě do plavek, ale prostě zřejmě mi to hezké jarní počasí dodá energii na tolik, že se mi najednou chce začít mnohem víc chodit cvičit a něco se sebou dělat.


No a úplně stejně, jako střídám svůj zimní šatník a botník za letní, střídám takto i parfémy. Také se porozhlédnu po nějakých nových parfémech , zda mě něco neosloví a zároveň vytahuji své jarní a letní vůně ze zimního spánku a naopak uklízím své zimní. Je to z toho důvodu, že v zimě používám spíš těžší a výraznější teplé parfémy, které mi vytvoří pocit hřejivé šály. Mám mezi nimi i některé vyloženě večerní, když se chodí do divadla nebo na plesy, protože to je také spíš taková zimní činnost, kterou přes zbytek roku moc nedělám. Naopak jarní a letní parfémy jsou svěží, citrusové, čisté vůně, které vám po přičichnutí okamžitě dodají veselou náladu a touhu po létu.


Ale nejen parfémy měním, co se týče kosmetiky. I laky na nehty prochází mou roční proměnou/obměnou. V zimě totiž sahám po tmavých až černých odstínech červené, zelené, hnědé. Ale také se nebojím třpytek a metalických barev s různými odlesky. Naopak přes zbytek roku mám radši světlejší jednobarevné odstíny šedé (těch mám celkem slušnou zásobu), bílé, ale občas i nějaké výrazné barvy jako oranžové či žluté. Jediný odstín, který mám ráda přes celý rok je Nude, tím totiž nikdy nic nezkazíte. Vaše nehty díky tomuto odstínu působí upraveně, přirozeně a decentně. Hodí se na každou událost i ke každému outfitu či dresscode.

Další věc, která u mě přichází na výměnu je samozřejmě péče o pleť. Zatím co v zimě potřebuji hutnější krémy, které mi dodají potřebnou výživu a hydrataci mi na jaře a v létě podobné konzistence nedělají dobře a musím sáhnout spíš po olejových péčích či jemných sérech. To platí i o krémech s SPF, které mi z 98% nesedí právě kvůli hutné konzistenci a ucpávají mi póry.


Co naopak zůstává celý rok stejný je mé líčení. Odstíny hnědé a nude ve všech možných variantách od matných přes třpytivé jsou pro mě trefa na jistotu, takže nemám potřebu je nějak měnit. Totéž platí i o zbytku dekorativní kosmetiky, kterou nijak neměním s ohledem na roční období. A také moje termální voda Avene, to je prostě celoroční jistota!

bottom of page