top of page

Voděodolné líčení

Nikdy jsem nebyla fanoušek produktů, které nemůžete snadno odlíčit, ale na druhou stranu, jsou situace a dny, kdy takové produkty více než potřebujeme. Například emotivní události u kterých se pláče, horké letní dny, kdy z nás stéká i vlastní kůže, festivaly, kdy prostě chceme být nalíčené i když máme protancovat celý den a celou noc, nebo třeba jen lehké a svěží líčení k vodě, když jdete třeba na rande a chcete vypadat trochu "jinak či upraveněji" i po osvěžení.

Takže ano, i já mám pár favoritů na voděodolné líčení, které v mé kosmetické taštičce nesmí chybět, protože jsou prostě skvělé a zároveň voděodolné.


Makeup vůbec nepoužívám a v létě už tuplem ne. Nesnáším, jak se mi v horku dusí pleť, takže pokud je nutné něco použít, sáhnu po lehkém BB krému či něčem podobném. Ale z 99 % chodím v létě pouze s bezbarvým SPF, protože se mi zdá, že je pleť sama o sobě v toto roční období taková přirozeně hezky sjednocená. Takže na tuto část pro vás žádný tip nemám, protože jediný můj zbarvený BB krém je od YAGE a ten voděodolný není. Co ovšem určitě nepodceňujte a pokud vám vyhovuje, najděte si voděodolný SPF na obličej s vysokým faktorem. Já zatím takový, který by mi vyhovoval nenašla, takže můj "normální" krém s SPF na obličej musím během dne častěji obnovit.


Ale můj úplně nejoblíbenější produkt, který teď používám každý den je voděodolná tužka na oči od Sisley. Od této značky mám spoustu dekorativních produktů, ale především tužky na oči a rtěnky. Vyhovují mi a mají krásné barvy, velmi často s jemným třpytem. Konkrétně se jedná o Phyto-Khol Star Waterproof, které mám v odstínu 3 a 4 (sparkling brown a bronze) a určitě hodlám sbírku rozšířit alespoň o 1 a 2 (sparkling black a grey). Uděláte si s nimi krásné oční linky a můžete je jemně rozmazat do ztracena, proto je mám mnohem radši než ty tekuté. Ovšem pokud upřednostňujete spíš tekuté voděodolné oční linky, i těch je na trhu velká spousta.


Pro perfektní nalíčení používám vždy kleštičky na řasy, které je zvednou od kořínků a dodají jim ten správný efekt, načechraných a objemnějších řas. Mám své řasy celkem dlouhé i husté, ale bohužel jsou hodně rovné, takže jim tento trik vždy pomůže se trochu zvednout. Obvykle používám řasenku od Avene, tu mám již léta a moc mi vyhovuje. Ale poslední dobou se mi začala víc obtiskávat během dne na spodní vnější koutek oka, takže se porozhlížím po alternativě. Vím, že jsem byla dřív hodně spokojená s Helenou Rubinstein. A protože má i voděodolnou řasenku, tak si jí po téměř 5 letech asi letost zkusím znovu objednat.


Věděli jste, že:

  • První moderní řasenku vytvořil Eugene Rimmel v 19. století.

  • V předvečer první světové války v roce 1913 T. L. Williams pak z antracitového prášku a vazelíny vytvořil náplň řasenky, kterou pomenoval po své sestře Mabel - Maybelline. Hmota se po té nanášela štětečkem na řasy.

  • A řasenku, jak jí známe dnes - tedy s tubičku se štětečkem vynalezla právě Helena Rubinstein v roce 1957.


A na řasenky obecně pozor! Nezapomeňte je po 3-5 měsících od otevření vždy vyhodit a koupit si novou, ať si nezaděláte na nějakou nepříjemnou neplechu... :)



bottom of page