top of page

Rtěnkové okénko

Aktualizováno: 15. 1. 2020

Dáme si malé rtěnkové okénko + pár triků. V zimě mám popraskané rty v jednom kuse, ale také mi vadí modré rty, od toho jak mi je zima, takže potřebuju něco s barvičkou. Takže bez čeho se určitě neobejdu? Jak se o rty starám každý večer? A co dělám jednou za týden, abych rtům ulevila?


Pořád si v zimě koušu rty a v jednom kuse je mám popraskané. Rok co rok. Takže pravidelně párkrát do týdne přejedu po vyčištění zubů, kartáčkem i rty. Jemně (velmi jemně). Zkoušela jsem i nějaké peelingy na rty, ale mně osobně to až tak nevyhovovalo, ale kdybyste chtěli nějaký domácí tip, používala jsem jeden čas zcukernatělý med. Takže tohle je pro mě rychlejší a efektivnější. Ale nepoužívejte u toho pastu.


Před spaním si každý večer na rty nanáším balzám od Avéne. Hrozně příjemně mi voní a fakt ho miluju. Řekla bych, že od té doby co ho používám pravidelně, vidím zlepšení. Rty jsou vláčnější a ne tolik popraskané. Hlavně ho na rtech cítím i ráno, takže je vidět, že opravdu celou noc hezky regeneruje a působí.


Rtěnky

Co se rtěnek týče, používám v zimě víc matné, sytější odstíny než ty jemné. Hlavně rtěnka musí co nejdéle vydržet a přinejlepším nelepit. No a vzhledem k tomu, že rtěnek tolik nemám a často jsem se zklamala, tak používám hlavně ty osvědčené.

Tom Ford Lip Color Matte. Miluju tuhle rtěnku a proto přemýšlím, že si rtěnku pořídím v nějaké další barvě. Já mám odstín 04 pussycat a je jemně do fialova. Čekala jsem, že bude víc do červena, ale docela jsem si na tu barvu zvykla. Docela se mi líbí odstín 05 Plum Lush, ale vzhledem k tomu, že jsem se rozhodla přecházet na přírodní kosmetiku, tak ho asi oželím.

Další moje oblíbená zimní rtěnka je už několik let (ještě ve starém obale) Chanel Rouge Allure odstín 99 Pirate. Je to hodně sytá temně rudá rtěnka, která byla v mé sbírce jako první matná rtěnka. Mám jí už několik let a používám ji spíš na party nebo do divadla.

No a v neposlední řadě moje oblíbené balzámy na rty od Alima Pure. To je moje závislost. A hodlám na Notino vykoupit všechny odstíny které nabízejí. Včetně stínů, když už jsme tak u toho. 😀 Sice nejsou ani matné ani nijak zvlášť syté, ale naprosto mi vyhovují, když mám vysušené rty, to pak ty matné rtěnky stejně vypadají na rtech nehezky.

Také vám prozradím pár triků

  1. Po vyčištění zubů si kartáčkem jemnými pohyby přejedu i rty, udělám tedy takový peeling. Odstraní se díky tomu odumřelé kousky kůže. Pak rty natřu balzámem.

  2. Po nanesení matné rtěnky si rty obtisknu do papírového kapesníčku, aby mi déle vydržely namalované.

  3. Také si do papírového kapesníčku obalím prst a strčím ho mezi rty. Tím se zbavím přebytečné rtěnky nebo lesku a neobarví se mi pak zuby.

  4. Vybírám si takové odstíny, které jsou co nejpřirozenější mým rtům, jen je lehce zvýrazní. Aplikace není pak tak náročná jako u sytých a výrazných barev.

Flatlay:

Obal na brýle – Giorgio Armani

Stíny a rtěnka – Alima Pure

Hodinky – Daniel Wellington

Kabelka – Givenchy

Kniha – soubor fotografií umění z Kavárna co hledá jméno

bottom of page