top of page

Ať to blejská

Už mě ta nudná domácí izolace začala nudit. Takže jsem si řekla, že když už mám trčet doma, tak si obnovím barevnější líčení. A protože v tom nejsem už úplně zběhlá, ta ať je doma taky trochu veselo. :D A další výhoda je, že z podroušky nám koukají jen oči a bůh ví, jak ještě dlouho to takhle bude... Tak máme aspoň čas zdokonalovat si doma trochu extravagantnější líčení.


Já se rozhodla pro trochu třpytu, protože to se hodí celoročně. Na ples, na mejdan, na víno s kamarádkou, na romantickou večeři (když to není přehnané) a dokonce lehký třpyt je skvělý i teď na léto, protože sluneční paprsky to krásně zvýrazní.


Moje kosmetická taštička téměř neobsahuje nic, co by nebylo přírodní. Jenže se třpytivými stíny je to složité. Třpytky totiž moc přírodní nejsou...


Ale rozhodla jsem se, že když už si nějaké chci pořídit, tak ať je opravdu používám a stojí za to. Při výběru se hodně dívám i na samotný vzhled celého balení, jsem celkem náročná a potřebuji, aby byl minimalistický a nejlépe černý.

Výběr barev je u mě dost jasný. Přírodní a nude odstíny. To platilo i při výběru těch třpytivých. Nechci vypadat jak z cirkusu a já se v jiných barvách prostě necítím.


No a tak jsem dlouho vybírala, jakou značku zvolit. Chtěla jsem paletku s několika barevnými odstíny a ne jen jednu barvičku.

Obvykle jsem milovala paletky od Dior, ty mám ozkoušené a byla jsem spokojená. Ale tentokrát se mi tam žádné barevné varianty nelíbily. Tak jsem se na Notino dívala i na nějaké další značky, které třeba ani neznám.


No a narazila jsem izraelskou na značku GA-DE, kterou si chválila i Jana, když jsme spolu byly naposledy fotit. A ona má vždycky krásné třpytivé stíny, naprosto dokonale nalíčené. No a tak jsem se inspirovala a dala jim šanci taky.


Vybrala jsem paletku Velveteen odstín 47 Nude In The City. Polovina je tam matná a polovina třpytivá. Pokusila jsem se vám to vyfotit ve slunečním paprsku, aby lépe vynikl třpyt, ale ono to na fotce stejně moc nezachytíte...



Líčení:


Vždy začínám obočím. Na jeho úpravu používám každý den tužku na obočí od Couleur Caramel, kterou mám už minimálně rok a půl a pořád jí je víc než 3/4 :D ...


Pak stíny nanesu na oční víčko a zvýrazním linku pod spodními řasy.

Stíny nanáším podle jejich sytosti a struktury buď prstem, nebo používám všelijaké štětce, dle jejich určení. Ráda bych se naučila lehce kouřové stíny.

Kruhy pod očima následně lehce zamaskuji korektorem od Alima Pure, který je na to naprosto nejlepší!


A jako poslední nalíčím řasy. Vždy je nejprve natočím pomocí kleštiček na řasy. Mám od přírody řasy celkem dlouhé, ale rovné, takže mi s tím kleštičky hezky pomůžou. Uznávám, že ze začátku to byl trochu boj, ale teď už to jde naprosto samo. Je to opravdu o zvyku.


Nakonec pak nanáším řasenku Avene - maximálně ve dvou vrstvách.


No a tady máte výsledek po nalíčení. Nejsem žádná super bjůty blogerů, takže focení selfie s detailem na líčení, není úplně moje parketa, takže záběr pouze na brutálně hezky nalíčené oko nemám.... Ale což, snaha byla... :D


bottom of page