top of page

Čištění pleti

Podzim přináší kromě horkých čajů, voňavých svíček, tlustých knížek, kožených sak i vypadávání vlasů a suchou a citlivou pokožku. Je to normální a patří to k tomuto ročnímu období. Ale jsou věci, které vám pomohou tyto nežádoucí projevy zmírnit. Tentokrát se podíváme na pár základních věcí a rozebereme si kartáčky Foreo.

Náhrdelník je od Steel Me Prague
Náhrdelník je od Steel Me Prague

  • Doplňujte ještě víc vitamíny a minerály, jezte hodně sezónní zeleniny a ovoce!

  • A dbejte o svou mikroflóru. Já miluju třeba pít pravidelně šťávu z kysaného zelí.

  • Hodně pijte! Vodu.. Čistou a neperlivou ideálně! :)

  • Nejdůležitější krok za hezkou pletí je jednoznačně její důkladné mytí a pravidelné čištění! A tím se nemyslí jen každovečerní odlíčení nečistot, makeupu, atd, ale také její poctivá exofilace.

  • Pravidelný exofilační prášek používám tak 1 týdně od značky Aēsop, který je z lístků Tea Tree a pleť je po něm krásně hebká.

  • A pro každodenní čištění mám od značky Aēsop i mycí gel.

  • Bohužel pleť důkladně nevyčistíte, pokud používáte jen mýdlo a své ruce. Chce to přidat i nějaký čisticí kartáček. Jenže kojkakové houbičky mi nesedli a běžné kartáčky a houbičky často udělají na pleti víc neplechy než užitku..


Aēsop je moje nejoblíbenější čisticí kosmetika
Aēsop je moje nejoblíbenější čisticí kosmetika

Já už několik let používám každý den čisticí kartáček FOREO. Mám od nich hned 3 velikosti. Jeden mini cestovní, který celou mou lásku k Foreo odstaroval. Pak černý ve střední velikosti Luna Fofo, který je ideální nejen na cestování, nebo třeba do sauny, ale i na každodenní použití. Pro mě do ruky je akorát a protože je to inteligentní kartáček, tak umí také analýzu vaší pleti, takže vytvoří program na míru právě pro vás. No a pak mám velký Luna 2, fialový pro citlivou pleť. A mini cestovní.


Základní fakta:

Samozřejmě jsou všechny voděodolné, vibrují (takže z pleti dostanou maximum nečistot) a díky hypoalergennímu silikonu je maximálně hygienický.


Používat můžete jakýkoliv váš oblíbený mycí gel.


Uznávám, že je to trochu dražší záležitost, což může někoho rychle odradit, ale na druhou stranu vydrží snad všechno a na jedno nabití při každodenním použití funguje i déle než půl roku. Ani po letech na nich není vidět nějaké poškození. Takže to je ve výsledku celkem fajn investice, narozdíl od běžných houbiček, nebo jiných kartáčků, které jsou často už po pár týdnech v nehezkém stavu.


A jak si vybrat ten pravý pro vás?

Pokud hodně řešíte cenu a chcete mít 1 kartáček na vše, klidně sáhněte po střední velikosti, například právě Luna Fofo nebo Luna Play Smart 2. Oba jsou stejně velký a oba jsou "inteligentní" s diagnostikou pleti. Fofo má více barev, ale jinak v nich nevidím moc rozdíl. Mně osobně naprosto vyhovuje. Je to zlatá střední cesta a dobrá volba pro každého. Štětinky jsou střední velikosti a pleť je hezky vyčištěná.


Pokud chcete nějaký POUZE na cestování, jsou vhodné i Foreo Go. Na pár dní je to v pohodě, ale na delší cestu je pro mě osobně už opravdu hodně malý. Takže stejně vozím Fofo a Foreo Go už nepoužívám skoro vůbec.


Pokud máte specifickou pleť (například hodně citlivou, smíšenou, mastnou, atd) je fajn vybrat si specifický velký kartáček Luna 2 (s protivráskovou druhou stranou vhodnou na masáž) nebo teď nová Luna 3 Plus (ta umožňuje nastavit i mikroproud a teplotu). Každá barva je vhodná pro jiný typ pleti a má jiné štětinky, což je opravdu hodně znát! Já mám ten fialový pro citlivou pleť s nejjemnějšími štětinkami a narozdíl od Fofo s klasickými štětinkami je čištění doopravdy mnohem jemnější a malinko delší. Prostě opravdu velmi šetrné, aby citlivou pleť ještě víc nepodráždil. Ale zase naopak na cestování je pro mě osobně už zbytečně veliký a i proto mám 2.


Položte si základní otázky a rozhodujte se, jaké funkce doopravdy potřebujete. Chcete pleť jen čistit? Nebo chcete, aby kartáček i jemně hřál? Chcete ho párovat s telefonem, nebo to je pro vás zbytečná funkce?



bottom of page