top of page

Gourmet Brno a naše další tipy na restaurace a bary

Už je to nějaký ten pátek, kdy jsem byla pozvána jak hodnotitel barů a restaurací v Brně v rámci Gourmet Brno. Naše aktivity jsem s vámi sdílela jako pravidelně na svém Instagramu, ale nemohla jsem vám povědět, co tam vlastně děláme ani mé osobní názory na jednotlivé gastro zážitky. A tak jsem si říkala, že vám to sepíšu do článku, ať máte vše na jednom místě. Jdeme na to!

Kam v Brně na dobrou večeři, koktejl nebo vodní dýmku?
Kam v Brně na dobrou večeři, koktejl nebo vodní dýmku?

Fine dining (degustační restaurace) a restaurace, které byste měli navštívit.


Za mě jednoznačně největší pecka byla Kohout na víně! To je taková dobrota! Lokální suroviny, jídla založená na tradičních pokrmech, ale netradičně pojatých. Absolutně vynikající každé sousto. Krásný prostor (hlavně večer jejich letní zahrádka). Personál fantastický a tak zkušený, že vám o každém chodu i vínu dokáže krásně vyprávět. Výborná vína napárovaná k jednotlivým chodům a ještě k tomu jsou všechna z Čech a Moravy, takže opravdu kompletní lokálnost zaručena. Za mě to je jedna z nejlepších restaurací, které jsme kdy navštívili. Celý zážitek byl doplněný i o takové maličkosti, které udělají fantastický celek jako třeba nabídnutý věšáček na kabelku, deku na zahrádce, šéfkuchaře, který se s námi přišel přivítat, malou pozornost podniku v podobě nečekaného mini chodu, atd..

Vittorio Restaurant je italská restaurace. Mořské plody a ryby z aktuální denní nabídky, které vám zaručí maximální čerstvost. Můžete si vybrat buď degustační menu nebo klasické chody. My si dali každý jiné menu, já italské a Michal více "lokální" a obě byly skvělé. Personál byl moc milý a interiér i se zahrádkou velmi příjemný.

Grandezza Restaurant se nese v prvorepublikovém a více tradičním stylu. Vynikající speciální denní nabídka masa a ryb. Velmi jsem ocenila, že pan číšník byl zároveň sommeliér, takže párování vín na míru bylo pro mě příjemným povznešením celého zážitku.

Další skvělý zážitek byl MANYA Sushi & Sake, tradiční japonská restaurace. Určitě doporučuji udělat rezervaci, protože je malinká a celkem plná. Také doporučuji nevynechat, pokud máte rádi něco trochu jiného.


Další trochu netradiční asii, kterou jsme ochutnali byl Little Saigon. Je mimo centrum, ale doporučuji si sem zajet. Opravdu moc dobrý!


No a pokud chcete na snídani, není větších a lepších než v Bavard cafe a bar. Já na ně neslyšela moc pozitivní doporučení, kvůli obsluze, ale my jsme měli asi štěstí, na nás byli moc milý. A ta snídaně byla obrovská a vynikající! :)


 

Bary k nám prostě patří a tak není divu, že mám pro vás i 5 tipů na nejznámější a skvělé bary v Brně!


Whiskey bar, který neexistuje

Je jediný trochu dál od centra, takže jsme to spojili s procházkou na hrad a končili jsme právě v baru na příjemné pozdní odpoledne, kde jsme si dali i malé tapas. Za nás je tohle jeden z nejlepších barů, ve kterých jsme kdy byli. Nenechte se zmást, nenajdete tu jen whiskey i když ne ně jsou samozřejmě nejvíc zaměřený. Vynikající degustace whiskey, zajímavé a originální koktejly (i z jiných druhů alkoholu), příjemný prostor a absolutně perfektní personál! A co potěšilo mě, byly i zmíněné tapas, napárované (pokud chcete) i k signature drinkům. Třeba ústřice, octovo-pepřové domácí brambůrky, nebo whiskey tatarák.. No, nemám co dodat, určitě musíte navštívit! :)

Ideální na rande ve 2 nebo klidnější pokec s přáteli.

Bar, který neexistuje

Asi jeden z nejznámějších brněnských barů vůbec. Prostor je skvělý, drinky originální a výborné a skvělá obsluha. Třešnička na dortu je, že vaří výborné burgery (i vege) až do zavíračky a my jsme měli i to štěstí (nevím, jestli to je běžně), že nám při zavíračce dali i vývar na účet podniku. To bylo fakt TOP! Jen je většinou dost plno.

Ideální na večer s přáteli.


Super Panda Circus

To mi úplně vyrazilo dech. Vstup do baru není označen, takže si přijdete, jak když jdete do nějakého nelegálního podniku. A celá "zvláštní" (v dobrém slova smyslu) atmosféra se nese po celou dobu vaší návštěvy. Nejprve si vás posadí na gauč a zeptají se vás, jestli si chcete "zahrát hru" nebo si jít vlastní cestou a pít si dle libosti jako v každém jiném baru. My si vybrali "hraní hry" a to doporučuji i vám! Tedy pokud si jdete pro zážitek. Vyberete si z několika charakterů, dle vašich chutí i povahy a pak už vás přivítá naprosto originální a trochu šílený interiér. Dostanete tablet a začtete se do příběhu vámi vybrané postavy. Každé vaše rozhodnutí vám přivodí jiný drink a další posun v příběhu. Je pravda, že jsem chtěla hru dohrát, takže jsem všechny drinky nevypila (plazila bych se po 4), ale fakt zážitek to byl fantastický! Mluvím o tom kudy chodím! :)

Ideální na rande ve 2 nebo zážitkový večer s přáteli.


Slast je zajímavě řešený a moc hezký sklepní interiér. Hlavní jsou zde vodní dýmky. Na to, že my si na ně nepotrpíme a většinou z nich kašlu, tak tady byly opravdu vynikající a dokonce i nám chutnali. Ani jednou mě z ní neškrábalo v krku a nemotala se mi hlava. Obsluha moc příjemná a koktejly byly také fajn.

Ideální na posezení s přáteli nebo ve 2.

4 pokoje pro nás byly spíš zklamáním. Byli jsme tu celkem 2x a ani jednou to pro nás nebylo žádné nadšení. Jednou byla aspoň milá obsluha a po druhé byla dost nepříjemná. Prostor nás bohužel také moc nenadchnul, i když hodní část je mnohem hezčí než spodní. A po půlnoci se rozsvítí druhá část nápisu Láska po půlnoci. Jediné co jsem ocenila byl live DJ, který hrál skvělou hudbu. Koktejly nic moc i přesto, že mají velký výběr.

Je to spíš na menší párty s přáteli, když si nechcete moc povídat, protože se přes hudbu moc neslyšíte.


Tak snad vám tipy přijdou vhod. :) Brno je krásné a moc rádi s sem vracíme!

bottom of page