top of page

Hezky nám to začalo

Výlet na Mallorcu jste asi u mě na Instagramu zaznamenali. Kdo by to byl řekl, že letos poletím na 2 destinace, které všichni opěvují a já je nikdy na seznamu "musím vidět" neměla. Z Dubaje jsem byla nadšená. A z Mallorky? O to se s vámi v následujících článcích postupně podělím.

Kalhoty TAM ARA // boty CCC Gino Rossi

Když jsme s kamarádkou Míšou (se kterou létáme pravidelně každý rok) vybíraly kam poletíme, ve hře bylo vícero destinací - Řecko, Menorca, Ibiza, ale i nějaká exotika. Postupně jsme z mnoha důvodů vyřadily většinu a rozhodly se pro Ibizu. Měly jsme původně letět přes cestovku, všechno jsme uhradily no a oni nám to asi necelé 2 týdny před odletem zrušili... To jsme byly opravdu hodně naštvaný a smutný, protože já mám Ibizu na seznamu už dlouhou dobu a měla jsem dlouhý seznam opravdu krásných pláží i míst, které jsem chtěla vidět. Tak přišla do hry Mallorca a výlet na vlastní pěst, protože Míša tam byla a líbila se jí moc. Já si na cestovky nepotrpím a mají mnohem menší výběr ubytování.


Jenže už když jsme odlétaly, měly jsme smůlu za smůlou. Tak se pohodlně usaďte a přeji příjemnou zábavu, nechť se příjemně pobavíte.. :D


Nejprve se v našem týdnu lámala opatření, která do té doby byla téměř bez omezení. Takže jsem si test nechala dělat i když jsem nemusela - preventivně.

Let měl samozřejmě celkem velké turbulence. Já seděla uprostřed a bylo naprosto plné letadlo. Vedle mě seděli příšerní týpci, kteří velmi jižansky rozdávali svůj temperament na celé letadlo a z druhé strany typický češi, kteří si povídali přes 1-2 řady. No co vám budu, díky bohu za miniaturku termální vody Avene, kterou mám pořád při ruce, protože se mi opravdu hodilo, že jsem se mohla během letu i celé šílené cestě osvěžit, protože tam vyjímečně nebyla zima, ale vedro. Stejně tak díky bohu za sluchátka, klapky na oči od TAM ARA, VOGUE, který jsem si ještě na letišti stihla koupit a balzám na rty Perricone MD - protože je mám vždycky v letadle jako sušenku a roušku, protože mít respirátor v letadle je skoro o infarkt.



Po příletu jsme hledaly naše objednané auto, ale jediná naše půjčovna Centauro byla mimo letiště - ahá, zrovna nám ujíždí jejich minibus... Super. Po 30 min přijel další a odvezl nás. Místo Fiátka jsme dostali Kiu (ale nakonec zpětně musím říct, že možná pro nás štěstí, protože byla fakt super). Platba kartou, kterou jsem provedla v Praze (ale nepřidala jsem DOBROVOLNOU službu navíc - plnou nádrž) po nás požadovali znovu, takže vlastně dobrovolná vůbec není. Jenže já tu kartu u sebe neměla - respektive ano, ale v kufru někde schovanou jako rezervní. Takže se musela celá objednávka stornovat a já to musela brát celé znovu z jiné karty.. RADOST.


Pak jsme úspěšně dorazili k hotelu Ferrer Concord aaaaa smůla pokračovala. Nejprve jim nestačilo rezervační číslo, které běžně vždycky stačí a my poprvé v životě neměly vytisknuté potvrzení na papíře, což by stejně bylo k ničemu, protože bychom ho měly v ČJ a ne AJ. Pak když se to po delších obštrukcí s překladačem podařilo vyřešit a dali nám pokoj bez (zaplaceného) výhledu na moře. Po naší reklamaci následovalo další nekonečně dlouhý kolečko řešení a potvrzení o tom, že to doopravdy máme zaplacené - šly jsme si sednout na bar a čekaly. Vybrané koktejly byly mimo all-in (ale když jsem si o jejich obsah řekli rozděleně, dostali jste to - například mojito vám neudělali v ceně, ale když jste si řekli o rum, sodovku s limetky, tak pohodička..), ale k mému údivu byla v nabídce all-inu Corona (po španělsku Coronita - když jsem si řekla o jednu koronu, koukali na mě dost vyděšeně :D). Po hodině a jednom drinku jsme se šly připomenout na recepci a pokoj nám dali. Na pokoji nás čekala jedna (jely jsme 2) velká voda v lednici, která místo chlazení hřála, takže voda neměla ani pokojovou teplotu, ale asi tak 50 stupňů. Na polštářích jsme měli malé mušky a dveře na balkon skoro nešly zavírat. Splachování na záchodě šlo taky ztěží - naše teorie je, že se ten pokoj nepoužívá, ale protože to posr..i, tak nám ho prostě dát museli, protože asi neměli jiný s výhledem na to moře.


Pokračování příště..

bottom of page