top of page

Hotel Ferrer Concord a první dny na Mallorce

Pokračování mého předchozího článku o výletu na Mallorcu. První den jsme měly celkem smůlu. Po příjezdu na hotel jsme měli jedno velmi nepříjemné překvapení za druhým... A jak to tedy bylo s testy na COVID?


Minule jsem skončila u toho, že NEBYLO v rámci all-in několik nejznámějších drinků a zároveň jsme měly problém s ubytováním na hotelu. Také jsem zmiňovala horkou vodu v lednici, byla tam jen 1 láhev (my jsme byly 2) a když jsme druhý den chtěly novou vodu na recepci, tak nám řekli, že bohužel. Dávají totiž jen 1 na pokoj a vy si jí máte chodit po zbytek pobytu na bar doplňovat... Po hodině jsme konečně vyrazily na večeři, měly jsme po celém dni už velký hlad. Večeře byla fajn, k mému potěšení byly krevety i gazpacho (studená polévka).

Po našem příjezdu hrozně foukalo, byly po příjezdu i druhý den obří vlny ve kterých se nedalo koupat a byla celkem zima. Dokonce i v dlouhých kalhotech a saku, takže jsme šly brzy na pokoj. K našemu šoku na nás na chodbě čekal veliký kamarád - obrovský a mega rychlý šváb. Což nás dost vyděsilo, protože ti jsou hlavně tam, kde je špína a hlavně rádi zalézají do různých skulinek i oblečení. Takže jsme si po zbytek pobytu zavíraly oblečení do kufru, abychom měly jistotu, že si nepřivezeme nezvaného hosta do Prahy...

Náš hotel Ferrer Concord (pouze pro dospělé - to chceš, pokud nemáš dítě :) byl na konci promenády, poblíž byla klidnější písečná pláž a přírodní rezervace, která byla moc hezká. Mohly tam dozadu i pejsci. Také sochy, které jsou malým lákadlem pro turisty. Hotel byl moc hezký a hezky opravený, ale přišlo nám to spíš jen na oko (viz předchozí článek). Ve skutečnosti nám tam ani uklízečka skoro pořádně neuklízela (na balkón ani nevlezla), bazén byl hodně malinký a kromě opravdu milého personálu jsme moc spokojené nebyly.

No a taky nám hned v pátek před hotelem odtáhli auto, protože nám tuhle informaci na recepci nikdo nesdělil a cedulka přibitá na ceduli byla tak mrňavá, že odtáhli aut dalších 15..

Musím uznat, že jsem se sbalila celkem systematicky a až na jednu knížku, síťovku a šnorchl (k mé smůle jen 1 na půl minuty) jsem použila snad všechno, co jsem si sbalila. Balila jsem samozřejmě hlavně miniaturky, protože jsem se bála, abych se vůbec vlezla do maximální váhy. Narozdíl ode mě, Míša si vzala plná balení, což upřímně obdivuji a ještě měla ve finále o kilo lehčí i menší kufr - asi hermionin! Sbalila jsem si hlavně celou noční péči od YAGE, protože pleť dostává u moře vždycky zabrat. Krém pod oči Perricone MD, velkou i mini termální vodu Avene.

A abych nezanedbala vlasy, tak jsem si s sebou vzala můj nejoblíbenější olejíček značky Jericho , který používám už přes rok a samozřejmě pečující kondicionér a šampon značky Tabitha James Kraan, který jsem si odlila do cestovní lahvičky.

Testy na Covid jsme cestou tam nepotřebovaly, ale já si stejně pro jistotu PCR udělala. Ale musely jsme mít vyplněný jejich příjezdový formulář, který nejenže kontrolovali, ale hlavně skenovali. Při našem pobytu se omezení změnila a teď už se zřejmě musí nějaký test nebo něco mít. Při odletu měla Míša protilátky v té akceptované době a já jsem si našla testovací centrum. Antigen max 48h a PCR max 72h. Šla jsem na antigen v domění, že to bude jako u nás jen z kraje z nosu, bohužel, strčili mi to až do mozku. Ale aspoň jsem ušetřila (platila jsem 30 euro, PCR by stál cca 75 euro).

bottom of page