top of page

Krásné ruce

Co je základem krásných rukou, pevných nehtů a jemné kůže i během aprílového počasí, kdy je chvíli zima, chvíli vedro a chvíli třeba fouká vítr? A pokud si myjete ruce poctivě a používáte antibakteriální gel, je dost pravděpodobné, že budete mít ruce vysušené víc, než obvykle. Mám pro vás několik tipů, které dělám já, abych si zachovala zdravé ruce i nehty a zároveň je měla krásné.


Vše začíná u poctivého příjmu vitamínů.

Dbejte na to, abyste jedli dostatek zeleniny a ovoce, ono je to opravdu důležité a na vaší pleti i zdraví se to rychle projeví. A jak se říká, nehty jsou nejrychlejším ukazatelem vašeho zdraví a kondice spolu s pletí na obličeji. Kamarádka mi minule říkala, že když používala pravidelně rozpustný kolagen, tak se jí nehty opravdu rychle a o hodně zlepšili. Já bohužel nejsem člověk, který by ho používal pravidelně, takže nemohu na tohle dát nějakou recenzi, každopádně když už si budete nějaký vybírat, dejte si záležet. Já nedám dopustit na českou značku Ecce Vita, kteří mají vše bio a eko a mám tak 100% jistou, že do těla nepřijímám žádné chemické preparáty.


A teď už k produktům jako takovým.


Mýdlo na ruce je velmi důležité. Jednak je to samozřejmě v chřipkovém období naprostý základ, ale také byste měli dbát na to, aby mýdlo bylo také zároveň kvalitní a pečovalo o vaše ruce. Já už strašně dlouho používám přírodní mýdlo na ruce Make Me BIO Garden Roses. Voní po růžích a nikdy se mi nestalo, že by mi vysušovalo ruce. Fakt ho miluju a kdybych mohla, kupuji ho po litrech.

Krém na ruce je věc, kterou upřímně pravidelně během roka nepoužívám, ale je to základ, pokud je venku velká zima, jsem u moře, nebo někde, kde je horší vzduch. Také během počasí jako je poslední měsíc, protože mi výkyvy teplot nedělají moc dobře a stejně tak nutné pravidelné mytí rukou, mi je dost vysušuje, protože ne všude (v restauracích a podobně), mají kvalitní a pečující mýdla, nebo dokonce krém k použití..

Já jsem si teď strašně oblíbila krém od Byredo. Jednak je ve stejné parfemaci jako samotný parfém Gypsy který teď používám - nádherně a celkem výrazně a dlouho voní, ale také je příjemný a hydratační. No a taky je samozřejmě v krásně minimalistickém balení, takže win win win. Nosím ho u sebe teď pořád a je jasný, že se mnou pojede i na dovču!

Nehty

Co se nehtů týče, úplně jsem upustila od běžných laků na nehty. Protože, ať jsem použila jakýkoliv (levný, drahý, s podkladovou bází i bez, ochranný lak, atd..) vždycky jsem už po 2 dnech měla nehty na konečkách oprýskané.

Pak jsem začala chodit ke kamarádce na Shellac a pak si s její pomocí pořídila domu vše, co je k tomu potřeba (UV Lampu, laky, odlakovač, pilník i samotné laky) a musím říct, že to bylo jedno z nejlepších kosmetických rozhodnutí, které jsem kdy udělala.

Nehty mi vydrží klidně 3 týdny, jsou pevné a snadno se nelámou. Také je nemusím při sundavání opilovat (jako je tomu u běžných gellaků). Na nehet nanesu vatový tamponek namočený ve speciálním odlakovači (já používám Pierre René Nails Hybrid), zabalím nehet do alobalu a po 10 min snadno celý lak sloupnu.


No a holky, protože je Mezinárodní den žen, najdete na Notino (spolupráce) slevu na celé ženské portfolio 8%, takže si můžete udělat radost. :)


bottom of page