top of page

Madrid - východní část

Jaký byl náš výlet do Madridu? Sepsala jsem pro vás první část tipů, které určitě musíte vidět a navštívit, pokud do Madridu poletíte. Doporučuji kromě klasického obíhání památek se jen zastavit, zvednout hlavu a kochat se jejich architekturou, atmosférou a jen tak se courat po okolí. Rozdělila jsem články na 2 části podle našich tras, kterými jsme chodily s Míšou my.

Džíny Levi's // Pantole Gino Rossi // Brýle YSL // Kabelka PBG
Džíny Levi's // Pantole Gino Rossi // Brýle YSL // Kabelka PBG

Protože jsem se museli sbalit 2 do jednoho příručního kufříku, tak jsme neměly moc možnost vymýšlet blbosti a brát s sebou moc věcí. To tedy platilo i pro kosmetiku a líčení. Beru jen miniaturky a šampon jako jediný si odlévám.


Co se týče dekorativní kosmetiky, beru prakticky vše, co používám běžně. Protože toho mám jen pár a ty produkty nejsou moc veliké. Jediná malinko větší věc je tahle GA-DE paletka očních stínů, ale i tak je oproti jiným celkem malá. Je multifunkční, protože má matné i třpytivé odstíny a tak s ní vykouzlím každodenní, ale i večerní look. Mám jí už přes rok a půl a na to, jak často jí používám, tak je stále ve skvělém stavu, není poškrábaná a ani moc neubývá! Ten nejsvětlejší třpytivý odstín používám i jako rozjasňovač na nadočnicový oblouk nebo do "srdíčka" horního rtu. Bez ní už nejezdím ani na víkend! A jako bonus je nyní na tuto paletku očních stínů na Notino sleva.

V Madridu to bylo opravdu dokonalý! Vůbec jsem to takhle moc nečekala! Krásné čtvrtě, zajímavá architektura, skvělá nálada i hezké počasí. Jestli sem ještě někdy pojedu, určitě toho mám hodně, co chci znovu vidět. Pokud se první den vydáte jako my na východ směrem k býčí aréně Las Ventas, zvládnete to projít pěšky během jednoho dne.

Až dojdete k býčí aréně, tak se vydejte do jejich parku (opravdu mi připomíná Central park). Za mě jedna z nejhezčích věcí v Madridu, kde najdete obrovský skleník Palacio de Cristal. Vstup je zdarma a opravdu stojí za návštěvu.

Projděte si i okolí parku, například čtvrť Jerónimos, Goya, Ibiza i známou čtvrť Recoletos, kde najdete hlavní nákupní třídu a dokonce nějaké skvělé secondhandy s luxusními značkami, například Designer Exchange v ulici Calle de lagasca. Každá čtvrť je naprosto krásná a úplně jiná!

Užijte si to a jen tak se poflakujte kam vás nohy zavedou.


Ideálně končete čtvrtí Recoletos a z ní se vydejte do čtvrtě Justicia, kde to má celé takový San Francisco/Mexicko/Hipster atmosféru. Je tu hodně pouličního umění, vintage secondhandů i kaváren.

  1. Kavárna, na kterou jsme narazili náhodou, při procházení uliček ze čtvrti Justicia do Universidad, nachází se v ulici Calle de la Farmacia, ale není to nic, co byste museli navštívit, ale celé její okolí je fantastické.

  2. Galerie vedle hotelu RIU Plaza Espaňa.

  3. Fasáda domu ze čtvrti Universidad, která je hodně hipsterská a celkově má úplně dokonalou atmosféru, naprosto rozdílnou od zbytku města. Je vedle restaurace Sobrado v ulici Calle del Péz.

  4. Známá památka Cybele Palace.

Kam zajít na jídlo a koktejl vám povím zase příště. :)

bottom of page