top of page

Mallorca a nejkrásnější místa, která nevynechat

Za ten týden jsme toho samozřejmě moc nestihly, ale ta nejznámější místa ano. Jaké vám doporučuji navštívit? Co se nám nejvíce líbilo a co bychom naopak klidně vynechaly? Nechť vám můj článek slouží třeba jako malý průvodce tolik oblíbenou Mallorkou. Najdete tu tipy nejen na pláže, ale i restaurace, městečka a jiné zajímavosti. :)


Levá kopcovitá strana ostrova - za mě ta nejkrásnější část ostrova - den 1


Městečko Sóller - zde náš den začal. Městečko v kopcích, které se tyčí na konci uliček. Je to větší městečko, kde najdete krásnou katedrálu. Malebné historické centrum přes které jezdí stará tramvaj (skoro jako v Lisabonu nebo San Francisco).

Citrusový háj Finca Eco Vinyassa - ten se nachází přímo v městečku kousek od centra (dejte si pozor, otevřeno mají jen pár hodin v týdnu pouze pondělí, středa a pátek od 10-14h a vstup je 12 eur).

Pláž Cala Deià - Pak jsme se vydaly do krásné mořské restaurace s nejkýčovitějším výhledem na celé Mallorce. Doporučujeme udělat rezervaci, protože je tam pořád plno. Cesta k ní vede přes prudkou celkem nenápadnou odbočku na pláž Cala Deià, kde stojí pán a ptá se, kam jedete. Do teď nevíme jestli si z nás dělal srandičky, nebo opravdu směl pouštět pouze lidi s rezervací - což my neměly, ale za to jsme možná měly štěstí, protože nás pustil i když jsme jí neměly. Cesta je strmá, klikatá a velmi úzká - ale podél baráků a keřů, takže aspoň nemáte kam spadnout. :D Hned u restaurace je pláž, ale my měly vichřici, obří vlny, červenou vlajku (zákaz koupání) a aby toho nebylo málo, v moři byly i medúzy. Mořské plody jsou vynikající a dělají i bílou sangrii a vyhlášené obří humry.

Městečko Deià - městečko na kopci, přes které jsme pokračovali dál. Sice jsme neměly čas ho projít, ale aspoň jsme zastavily na krásnou fotku. Celým městečkem vedou klikaté silničky a výhled opravdu stojí za to a pokud naší cestu budete kopírovat, tak přes něj pojedete.

Městečko Deià
Městečko Deià

Městečko Valldemossa - městečko, které se nachází v přírodní rezervaci UNESCO. Je malebné a plné zelených kytiček v květináčích. Moc se nám líbilo a jako zajímavost mají koberce podél baráků, které jsou z kopce, protože jejich chodníky jsou z hladkých kamenů, které mohou být kluzký.



Sever ostrova - určitě nevynechejte - den 2


Letovisko Can Piacafort - Klasické letovisko plné hotelů a turistů. Najdete zde na konci u hotelu Ferrer Concord i sochy - né, že by na nich bylo něco tak zajímavého, určitě to nestojí za cestu sem, pokud sem nechcete vyrazit ještě třeba na procházku nebo koupačku. Odtud jsme my vyrážely.

Vyhlídka Mirador Es Colomer - vyhlídka na vysokém kopci, přes kterou pojedete pokud se vydáte na pláž níže uvedenou. Cesta je trochu klikatá, ale výhled je nádherný a mě se tu líbilo strašně moc! Tohle byl jeden z nejkrásnějších zážitků vůbec! Jen si nenechávejte nic v autě - prý se tu krade (ale to platí o celé Mallorce).


Pláž Cala Formentor - za nás nejkrásnější pláž vůbec. Krásně křišťálová voda a bílý písek. Jen my přijely hodně pozdě až skoro v půl 7 večer, takže jsme na pláži byly samy, přes den bude asi plná. Ale tohle nám opravdu vyrazilo dech! Na fotkách to nevynikne, jak nádherné to bylo!

Pláž Cala Formentor
Pláž Cala Formentor

Město Alcúdia - velké město na severu. Je krásné, najdete tu historickou pevnost a určitě stojí za to si ho projít. Kdo máte rádi zmrzlinu, doporučuji tady ochutnat Catalánský krém, byla top top! Nakoupily jsme tu tradiční sůl, klobásy i koření.


Jih ostrova a známé pláže - den 3 - hezké to vidět, ale mraky lidí


Pláž Cala Pi - Pláž ke které sejdete z malé vesničky. Nedá se tu moc zaparkovat, takže jsme parkovaly celkem daleko. Než sejdete dolů na pláž, máte možnost pokochat se nádherným výhledem na celou zátoku, která je opravdu boží. Jenže až sejdete, uvidíte mraky lidí. Voda je kvůli tomu značně zkalená a po zážitku s holkou, která přišla za plavčíkem s obřími napuchlými fleky (a my nerozuměly od čeho, ale s největší pravděpodobností to bylo od medúz), jsme tam neměly moc odvahu plavat. Plavčík jí na to nastříkal nějakou hnědou vodičku (snad ne moč) a to bylo vše co jí dal, chudák holka..

Restaurace Miguel de Cala Pi - restaurace ve vesničce nad pláží. Půjdete kolem krásných malebných baráčků v typické architektuře. My měly štěstí, protože jsme dostaly hlad celkem brzo a usadili nás i bez rezervace, ale jinak je naprosto plno - takže rezervace nutná! Musíte si vybrat mezi restaurací a pizzerií. My zvolily restauraci a jejich dokonalou paellu!

Cala Llombards - pláž pod vesničkou plná lidí. Známý pohled na domečky a krásnou tyrkysovou vodu. Písečná pláž vhodná pro děti z jedné strany i skákání do vody a šnorchlování ze strany druhé. My z ní moc nadšené nebyly, protože davy na pláži úplně nevyhledáváme, ale bylo fajn to vidět. Jen jsem neviděla nikde žádné záchody, takže plavat se mi v tom úplně nechtělo. :D

Cala Llombards
Cala Llombards

Městečko Ses Salines - my jím jen projíždely a zdálo se jako město duchů (byla neděle), ale najdete zde vyhlášenou #Instafriendly restauraci Cassai.


Caló des Moro - tam jsme nebyly, ale Míša tam byla minulý rok. Jedná se také o vyhlášenou a přelidněnou pláž, tak jsme jí s klidem vynechaly.


Jihozápad a Palma de Mallorca - den 4


Pláž Camp de Mar - opět písečná, celkem přelidněná, ale aspoň trochu větší pláž obklopená hotely. Jediný poklad který zde najdete je restaurace Illeta s mostem, která je také takovým #instafriendly místem. Je nádherná, zřejmě i vynikající a ten výhled je top, a já si do teď vyčítám, že jsme neudělaly rezervaci. Takže nás tam samozřejmě nepustily a my skončily vedle v celkem hnusný restauraci bez výhledu.

Restaurace Illeta s ikonickým mostem
Restaurace Illeta s ikonickým mostem

Pláž Cap Falcó Beach - je další, kterou jsem měla na seznamu, ale tu jsme už nestihly, protože jsme na Camp de Mar usnuly. :D Tak třeba příště. Jedná se o zátoku, která vypadá ideálně na potápění, ale já už jsem ze zavádějících fotek na IG trochu nedůvěřivá - takže kdo ví. A měl by tu být i nějaký super bar. :)


Palma de Mallorca - hlavní město nemůžu (ani vy ne) vynechat. Je tu ikonická katedrála, v centru to žije. Můžete si jít stoupnout do fronty na Louis Vuitton a nebo (pokud to narozdíl od nás častově stihnete) můžete navštívit pláž/bar Assaona, který jsem měla na listu také. :)

Palma de Mallorca
Palma de Mallorca

Jaký byl náš výlet na Mallorku? Líbilo se nám tu, nebo spíš ne? Jak to bylo s testy na COVID nebo proč nám odtáhli auto? To vše už sepisuji v dalším článku na Marblog. :)

bottom of page