top of page

Návrat k linkám

Linky jsou prostě klasika. A zároveň kámen úrazu. Nalíčit precizně krásné linky je celkem oříšek nejen pro mě. Rozhodla jsem se, že se k linkám příležitostně vrátím. A jaké linky na oči jsem si tedy nakonec vybrala?

Linky jsou nesmrtelná klasika
Linky jsou nesmrtelná klasika

Na YouTube je spousta návodů, rad, tipů a triků jak si takové linky nalíčit.

Popravdě, podle mě jde stejně jako u všeho hlavně o cvik a zručnost. Když jsem byla v pubertě, šlo mi jejich líčení mnohem lépe než dnes. Což asi není překvapení, když jsem si je líčila denně do školy, zatímco teď jsem ráda, že si udělám řasenku, jemnou linku na oční víčko hnědou tužkou, lehce zabarvím kruhy pod očima a jdu.

Občas dodám barvu obočí či rtům, nebo použiji nějaké jemné stíny, kterými není co zkazit ani jak je zkazit a to je celé...


Čím dál víc mě ovšem klasické linky zase lákají. Možná je to moje momentální rozpoložení a změna stylu ke kterému se víc hodí. Ať je to čím chce, ráda bych se naučila (nebo osvěžila) líčení linek jako za mlada. :D


Ovšem narazila jsem na jednu malou překážku a tou jsou přírodní a netestované linky. Vyzkoušela jsem za poslední rok asi 4 a teda upřímně, všechny stály za starou belu... Tak nevím, buď jsem poleno já, nebo prostě výrobci přírodní kosmetiky co se týče linek ještě nenašli to správné složení...


Takže jsem si řekla, že si pořídím staré dobré osvědčené pero, fix, nebo jak tomu kdo říkáte. :)

Pamatuji si, že se mi s takovou fixou líčily linky mnohem lépe, než s běžnou linkou či gelovou linkou (no to je pro mě úplně vyšší dílčí). Takže doporučuji, kdo jste poleno jako já, sáhněte po lince ve fixu. Jeho aplikace je snažší, preciznější a dá se hezky vrstvit. Také nemusíte pořád namáčet a ubírat či přidávat tekutinu na aplikátoru. Bát se, že si s ním potřísníte okolí očí či rovnou řasy na kterých pak nánosy zaschnou a při nanášení řasenky se vám na nich vytvoří hrudky.

S fixem jen držíte tužku a kreslíte, obtahujete a domalováváte.

Nemohla jsem se rozhodnout mezi značkou YSL a Guerlain.

Nebudu vám lhát, rozhodovala jsem se hlavně podle balení. Prostě které se mi zdálo hezčí. Přeci jen ten obsah mi u těhle značek přijde dost podobný a vzhledem k tomu, že nemám porovnání, tak jsem ani podle ničeho jiného než je vzhled vybírat nemohla.

S Diorem nemám moc dobrou zkušenost co se řasenek týče (hrozně brzy mi vyschly a tohle by mohlo být podobné), takže jsem chtěla zvolit tužku od jiné značky.


Nakonec vyhrál Guerlain.

Tuhle značku jsem nikdy dřív moc nepoužívala, měla jsem jen před 10 lety nějaké ty gelové linky (a jak říkám, to je pro mě už vrchol umění, takže mi ve finále jen ležely ve skříni) a přitom je Guerlain tak krásná kosmetika, takže k mému rozhodování přidala také zvědavost z něčeho nového.

Vybrala jsem tedy Guerlain oční linky ve fixu 01 Ultra Black a musím říct, že jsou opravdu famózní! Nejen balením, ale i snadnou aplikací. Dají se snadno odlíčit a nemám co bych jim mohla vytknout.

Článek je ve spolupráci s Notino.

bottom of page