top of page

Péče o rty

Nevím, jestli to víte, ale existuje i mezinárodní den líbání. Ten sice už byl, 6.7. a já to trochu prošvila, ale to vůbec nevadí! Udělejme si z toho takový malý měsíc líbání. Starat se o rty bychom měli úplně stejně jako třeba o vrásky kolem očí. Protože stejně jako zbytek naší tváře, i rty pomalu stárnou. To přináší vrásky kolem rtů a sušší kůži, a proto bychom neměli opomíjet starostlivost o ně.


Určitě doporučuji zapojit do své denní rutiny i face jógu, která je skvělá nejen k udržení celého našeho obličeje a posílení obličejových svalů, což vám přinese malý „face lifting“, ale právě pomůže proti stárnutí i v oblasti rtů.


Kromě toho vám mohou pomoci i ostatní pomůcky. Jak se tedy starat o své rty pomocí skvělých produktů?


Možná jste už slyšeli o peelingu na rty, to je skvělá věc, pokud trpíte na sušší rty, nebo máte tendenci si je kousat. Párkrát do týdne přejeďte své rty speciálním peelingem. Pro ještě lepší efekt můžete navlhčit teplou vodou ručníček a peeling pak ze rtů setřít.


Až si takto rty lehce a s citem (!!!) ošetříte peelingem a zbavíte staré kůžičky, můžete použít masku na rty, která má za cíl rty pořádně hydratovat. Ostatně stejně jako masky na obličej. Já mám ráda plátýnkovou masku na rty, která je nejen hrozně příjemná, ale taky trochu vtipná. Tak mi dodává pocit super beauty večera, když už si vynahradím čas na večer sama se sebou.


Ale stejně jako je tomu u skin care, jednorázový boostovací večer nenahradí pravidelnou péči. A tak byste se kromě peelingu a masky, které se používají spíš jednou za čas / týdně, měli věnovat rtům každý den. Pravidelně! Nezapomínejte tedy na balzám na rty, který je hydratuje a postará se o dostatek živin, aby byly hebké a měkké na první pohled. O to víc si nezapomeňte mazat rty, když je venku zima a mrzne, nebo naopak jako teď v létě, kdy jsou vaše rty neustále vystaveny suchému vzduchu, prachu, soli, chlóru a slunečním paprskům. Obzvláště když jdete na sluníčko, zvolte si balzám nebo rtěnku na rty s SPF, protože i rty si můžete snadno spálit a měli byste je chránit před slunečním zářením.


A samozřejmě když už se věnujeme rtům, nemůžu opomenout rtěnky a lesky na rty. Já osobně preferuji hydratační lehce zbarvené rtěnky do „přirozeně“ červené barvy. Nesmí lepit, musí hydratovat, a hlavně nesmí rty vysušit! Proto nejsem favorit matných rtěnek, ale spíš těch vláčných a mazlavých.


Za celou dobu spolupráce s Notino a i před tím, když jsem pracovala v parfumériích po celé Praze, jsem mohla vyzkoušet spoustu lesků, balzámů, rtěnek, matných i krémových a jsem hodně vybíravá v tom, co mi vyhovuje. Aktuálně už třetí léto miluju balzámy od Perricone MD, mám je v několika barvách (v každé kabelce jeden) a jsou hrozně příjemný. Tak akorát mazlavý, lehce lesklý, mají SPF a přirozeně barví. Ani moc ani málo.


Pak mám také ráda multilíčidla, jako je například toto níže na fotce od značky Ere Perez. To krásně zkombinuju na rty, lehce poťupkám jako zdravíčko na tváře a když chci změnu, dám si lehce i na horní víčka. Udělá to super fresh look a když třeba potřebuju ořezat svou kosmetickou taštičku, aby se mi tam vlezlo max 5 produktů, tohle je jeden z nich. A na fotce jsem ho použila na rty, víčka i lícní kosti.


bottom of page