top of page

Pleť bez vrásek?

Tak to u lidí co spí na břiše asi nehrozí. Bohužel k tomu přispěje také hodně genetika, pružnost pleti a nezastavitelný čas.. Mám pro vás několik mých tipů, jak bojuji proti vráskám.

První věc, kterou používám několik měsíců je hedvábný povlak na polštář.

Je trochu těžké ho sehnat, ale dá se to. Nebo si můžete jako já, sehnat hedvábí a nechat si ho ušít. Ale pozor! Žádný satén, pravé hedvábí! Vlasy se na něm neničí a pro pleť je to také příjemná změna. Vyzkoušejte ho a už nebudete chtít nic jiného! Slibuju!


Spánek

Je nutný a velmi potřebný, aby naše pleť byla odpočatá a svěží.

Nejlepší je samozřejmě také spát na zádech, tak si pleť nijak nedeformujete, ale to mě osobně bohužel nejde.. :D


Další můj tip je oplachovat si obličej teplou a na konci ledovou vodou.

Pleť tak dostane "šok" - stáhne se a zároveň ji to hezky prokrví. Na závěr pak jemně přestříkat termální vodou Avene, která doplní potřebné minerály.


Samozřejmě k péči patří i krémy a séra na obličej.

Vzhledem k mé špatné pleti jsem spoustu let nemohla používat NIC! A stále tomu tak je, až jsem teď začala dávat šanci jednomu séru od Yage, které jsem dostala na jejich představení a uvedení značky, zda mi ovšem pomáhá si radši nechám ještě pro sebe. Je totiž brzo na nějaké závěry. :)

Na noc ovšem používám pod oči krém od Avene a také mám jeden na vrásky na čele, tam je mám totiž už od základky a proto se aspoň o tuto část obličeje musím opravdu pravidelně starat.


Masáž obličeje mnoha způsoby.

Přemýšlím nad stále populárnější face jógou, ale pořád jsem se k tomu nějak nedokopala. Ale k čemu jsem se po dlouhé době a tolika doporučeních dokopala, je pořídit si face roller a Gua Sha!

Nejdřív jsem si pořídila masážní pomůcku Gua Sha o které jsem slyšela, že by měla být snad ještě efektivnější a lepší než samotný face roller. Upřímně jako je to fajn a používám jí vždy ke konci masáže, ale ten face roller mi přijde o něco lepší, je to takový příjemný a vydrží déle vychlazený. Mám ho z Notino - dlouhodobá spolupráce - kde ho mají v mnoha barvách.

Obě pomůcky můžete jemně zahřát nebo naopak dát do lednice a pak si s nimi masážítkujete obličej. A to je tak příjemný, že i kdyby to nemělo žádný efekt, tak už jen kvůli tomu rituálu to miluju!

Pravidelně provádím ráno i večer, dokonce i ve vaně, když si dělám hezký relaxační večer sama se sebou.

Zelená Gua Sha a bílý Face roller
Zelená Gua Sha a bílý Face roller

No a to nejdůležitější je - pít!

Hodně pít. Pleť pak nebude dehydratovaná. Pít hlavně čistou vodu a prostě doplňovat tekutiny. Já nepiju kafe, ale kdo ano, tak by měl o to víc pít. Totéž platí o Coca-Cole, energetických nápojích a tak podobně..

Taky záleží na vašem zaměstnání a tak, ale minimálně 1,5 l by měl vypít každý..

Rozpustný kolagen

Momentálně velmi populární. A já věřím, že je to super, slyším na to opravdu samé chvály, ale prostě mně to nechutná, takže ho teď míchám do mandlového mléka a je to mnohem lepší. Doporučuje se pít ho před spaním a já mám od Ecce Vita - České, přírodní a mé oblíbené značky.


A co určitě nedělat?

Nekouřit

Nechodit do solárií

Ani se v létě moc neškvařit na sluníčku

Neležet na gauči se sklopenou hlavou (třeba na počítač) - děláte si tak vrásky na krku :)


bottom of page