top of page

Podzimní nálada

Musím uznat, že září bylo dost šílený. Hodně práce, nestíhačky, spousta akcí a podobně. Divím se, že jsem si vůbec našla chvilku na sepsání tohoto článku. :D Ale zase je fakt, že vypsat se z toho a psaní celkově je pro mě forma relaxu. Takže momentálně ležím v posteli, dopisuju ho už po 3 a usrkávám horký čaj.



Počasí venku tenhle víkend vypadá jak v prosinci, déšť, šedivo a zima, že by člověk nejradši jen spal. I když má podzim něco do sebe, tak tohle počasí si zrovna dvakrát neužívám. Dokonce mě to donutilo konečně přeupravit šatník z letního do zimního. Vytáhla jsem kožichy (né, že bych je už chtěla nosit, ale na čistírnu a drobné opravy je nejvyšší čas, protože na jaře jsem to kvůli Koroně nestihla..). Skoro mi u uklízení letních kalhot ukápla slzička.

Ale taky jsem toho hodně vytřídila a zřejmě by bylo na čase zúčastnit se nějakého blogerského bazaru, kde bych to mohla prodat - protože Vinted mě tedy zrovna 2x nebaví.. No a protože mi chybí pořádný svetry, tak jsem rovnou jeden objednala. Vlna s kašmírem, černý rolák.. No, už se na ten podzim člověk hned tváří líp.. :)


A šatník není jediné, co měním s podzimním a zimním obdobím. Samozřejmě s tím jde ruku v ruce i kosmetika. Růžové tóny a lesky se mění na hutnější rtěnky, třpytky a tmavší odstíny. Člověku nevadí větší nánosy a trochu extravagance. Já se teda líčím celý rok skoro stejně, ale přeci jen ty lesky a barvy trochu obměním. Jedna z mála věcí, které chci používat i teď je denní tónující hydratační krém, který používám denně už 2 měsíce od Perricone MD SPF30. Je lehce krém a tak strašně příjemný, že se ho nehodlám vzdát minimálně než ho dopoužívám! Značku Perricone MD jsem objevila náhodou, když jsem si vybírala balíček (v rámci dlouhodobé spolupráce) na Notino a moc nadějí jsem do ní nevkládala. A nakonec jsem mile překvapená nejen z krému, ale i balzámu, který je moc příjemný a taky jen lehce zbarvený.


No a samozřejmě s podzimem se mi mění i vůně. Takže citrusy a svěží vůně jdou do šuplíčku a na toaletní stolek vynadám vůně fíků, jasmínu a podzimu.


Začala jsem zase chodit do sauny, protože i když bylo celkem teplo, tak jsem věděla, že podzim klepe na dveře a hlavně nejsou (a zřejmě nebudou) nějaké plány na delší cesty. Chodím pravidelně 2x týdně mezi prací, nejčastěji kolem oběda - to je tam nejmíň lidí. Dávám si 2 kolečka (sauna - ledový bazének - odpočinek s knížkou) a na závěr páru - tu miluju! I když dneska, asi jak je hnusně, tam bylo fakt hodně lidí.. Jsem ale hodně ráda, že si aspoň tam, najdu čas na knihu, na sebe a vypnu.


Taky jsem teď v září byla konečně u kadeřníka. Navštívila jsem studio OliOla, kde pracují jen s čistě přírodní kosmetikou. Nechala jsem si udělat pár proužků melíru (jako od sluníčka :) a vlasy trochu sešmiknout. Mám je teď fakt boží a celý proces byl moc příjemný. Zahrnuli jsme do toho i relaxační procedůru, jen jsem schytala první den po zavedení roušek, tak mi to bylo trochu nepohodlné, ale stěžovat si nemám na co, těch kadeřnic mi je v tomto směru líto mnohem víc..


bottom of page