top of page

Přírodní složení a kosmetické značky

Přírodní kosmetika tvoří už víc než 80 % veškerých produktů, které používám. A to nejen v oblasti péče o pleť a tělo, ale také dekorativní. Tentokrát se s vámi podělím o mé nejoblíbenější produkty, které z přírodní péče mám a které si myslím, že jsou absolutně top!


Péče o pleť

Co se týče péče o pleť, používám jen 3 značky se kterými jsem naprosto spokojená. A i když občas zkusím něco jiného, tak se stejně vrátím k nim.

Moje přírodní péče o pleť
Moje přírodní péče o pleť

Noční péči mám od Yage Organics. Je to česká přírodní kosmetika, která je absolutní špička. Její složení naprosto rozválcuje kde jakou světovou značku. Mám od ní celou řadu a zatím jsem nenašla produkt, který by mi od ní neseděl. Samozřejmě je lepší, vybírat takové, které jsou vhodné pro vaši pleť. Sama majitelka Petra, Vám ráda poradí a doporučí vhodné produkty. Jsou očíslované dle kroků od 0 do 9 a krásně na sebe navazují, ale také to neznamená, že si musíte nutně koupit hned všechny, naopak! Každý produkt je téměř zázrak v lahvičce.

YAGE Organics - česká přírodní kosmetika
YAGE Organics - česká přírodní kosmetika

Na den používám Biodynamickou kosmetiku DieNikolai. Biodynamická kosmetika je ten nejšetrnější a nejekologičtější způsob výroby. Jedná se o přirozené procesy přírody bez jakéhokoliv chemického nebo nepřirozeného zásahu člověka. A zároveň je během toho maximálně využitá každá část rostlinky.

Já nejprve pleť připravím díky jejich toniku. V zimě jsem si pak zamilovala růžový krém a teď na léto si vybrala jemné a super lehké sérum, které lze používat jako podklad pod krém s SPF nebo BB. Miluji i jejich sérum pod oči, které je příjemné a mohu na něj v pohodě nanést i korektor. Do konce dubna mají akci sprchový gel zdarma k jakémukoliv produktu v péči o pleť.

Biodynamická kosmetika DieNikolai - sérum
Biodynamická kosmetika DieNikolai - sérum

Mytí obličeje, peeling a některé doplňkové produkty miluji od značky Aesop, kterou jsem si zamilovala a zatím byla spokojená s každým jejich produktem.


Plus tedy používám klasickou termální vodu od Avene, která je čistá a obsahuje pouze vodu z pramene.


Líčení

Co se dekorativní kosmetiky týče, tak si většinou pořizuji přírodní produkty z Líčírny, nebo mám své oblíbené stálice, kde se snažím volit ty značky, které mají k přírodním složkám nejblíž.

To je například Sisley. Jejich tužky a stíny na oči jsou moje oblíbené produkty už dlouhá léta, kdy jsem si je zamilovala jako pracovník v parfumérii.


Makeup moc nepoužívám, ale když už, tak jemný konzistencí spíš vodový jsem objevila od značky Ere Perez, která je přírodní a skvělá. Stejně tak jako korektor, který od nich mám. Jsou spíš jemně krycí, takže vám pleť krásně sjednotí a dodají jí hezkou přirozenou barvu. Určitě u nich nečekejte velký nános a silné krytí. Tuhle téměř v ČR neobjevenou značku mají třeba na Notino (dlouhodobá spolupráce).


Parfémy a ostatní dekorativní produkty jsem zatím bohužel v čistě přírodní výrobě neobjevila, aby zároveň splňovaly mé náročné požadavky.



bottom of page