top of page

Říjen za kamna vlezem

My jsme stihli ještě na poslední chvíli krásný víkendový výlet do Krkonoš. Pronajali jsme si s kamarádky chalupu a vydali se odpočinout si od shonu a blázince, který poslední dobou asi všichni zažíváme. Já jsem potřebovala jako sůl, vypadnout někam do přírody.


Upřímně najít chalupu, která je pro 10 lidí (tudíž minimálně 5 ložnic), kam můžou pejsci a ještě bude ideálně na samotě.. No tak to není žádná sranda. Našli jsme podobných chalup spoustu, ale vždy něco neměla, nebo tam nemohli pejsci a podobně. Takže jsme nakonec našli chalupu v Tajchách, která je kousek od Rokytnice.


Naprosto famózní, obří chalupa, která měla snad vše, na co si jen vzpomenete. Byla také kompletně vybavená.. Sauna, ochlazovací bazének, vířivka, venkovní kuchyň (samozřejmě i vnitřní), 6 ložnic, krb, pec (!!!), udírnu, ale dokonce i party místnost s DJ pultem. A ještě ke všemu se chalupa nachází na úplné samotě! Takže nikoho nerušíte. No úžasný. Bylo to jako sen! Dokonce tam je v létě i bazén, houpací sítě a děti si můžou hrát na pískovišti.



Jedinou smůlu jsme měli v tom, že nám celkem pršelo, takže na nějaké procházky to moc nebylo, ale my si stejně užívali spíš chalupu. Dokonce jsme si to tam s Míšou ještě o jednu noc prodloužili, když všichni odjeli. Bylo to skvělý! A moc děkuji všem zúčastněným. Teď se totiž asi jen tak nikam nepodíváme.. Mám smůlu i s mojí saunou, což mě štve spolu se zavřenými restauracemi asi nejvíc, je to pro mě relax a kdybych mohla nejradši bych momentálně někam odjela..


Když jsme z chalupy odjížděli, tak jsme to vzali domů přes Tanvald a zastavili na oběd v restauraci U čápa, kde vaří naprosto skvěle! Byli jsme tam skoro sami, ale na procházku nebyl čas ani počasí...



No a teď už jsme zpátky doma, zase v pracovním procesu. Uzavření restaurací přišlo docela nečekaně, asi se s nějakým omezením dalo počítat, ale kompletní uzavření restaurací jsem teda nečekala ani ve snu. Michal má dovolenou, takže místo plánovaného odjezdu někam do wellness sedíme doma a pracujeme. Asi se zase pustím do domácího vaření, ale bohužel na to nějak nezbývá čas. Poslední týdny jsme chodili spíš někam na jídlo, nebo se najedli cestou na/ze schůzky.


Nejspíš se zase pustím do zvelebování bytu. Třeba konečně dotáhneme tu naší šílenou koupelnu, kterou odsouvám už přes 4 roky..


Spolu s tím přemýšlím nad nějakou podzimní výzdobou. Balkón už mám hotový asi měsíc, koupila jsem vřes a zasadila podzimní truhlíky. Sice tam ještě pořád visí i muškáty, ale tak ty máme pořád celkem hezký a stále kvetou. Tak dokud nepřijde první mrazík, tak si je asi nechám.


No a k podzimní výzdobě bytu klasiky patří i podzimní vůně. Můj nejoblíbenější celoroční CULTI difuzér plní svou funkci už přes rok a půl, takže musím uznat, že se ta investice do něj opravdu vyplatí. Hodí se ke všem ročním obdobím a je dost hezký, aby udělal sám o sobě parádu. V koupelně, předsíni, ale i v obýváku. Moje nejoblíbenější vůně je Mediterranea a plánuji ho pořídit do všech místností. Nemusíte se bát, že by voněl příliš, nebo že by nevoněl vůbec. Je to tak akorát!



bottom of page