top of page

YAGE - rituál, přírodní a česká kosmetika

Konečně jsem našla kosmetiku, která mi nevadí, dokonce vyhovuje! Zároveň je přírodní, čistá, krásná, minimalistická, plná přírodních produktů, hypolaergenní, veganská, BIO, netestovaná na zvířatech a také hlavně Česká. Balená ve vratných obalech ze skla. Prostě luxusní kosmetika pro ty nejnáročnější! A o čem je řeč? O nové značce YAGE, která se inspirovala korejskou péčí o pleť a její ingredience se kládají ze samých vzácných a účinných přírodních skvostů.


YAGE (čtěte Jache) jako rituál

Udělejte si každé ráno a večer malý rituál. Věnujte pár minut denně jen sami sobě. Můžete si k tomu pustit relaxační hudbu, využít masážní pomůcky z kamenů jako faceroller nebo Gua Sha. A pokud máte času o trochu víc, můžete si během toho zacvičit i face jógu. Cokoliv, co vás udělá šťastnou.

Samotná YAGE vás provede rituálem 10 kroků.

Má očíslování produktů, přesně tak, jak je po sobě máte používat, abyste docílily největšího efektu. Možná také proto, abyste u toho nemuseli zbytečně přemýšlet a mohli se jen jimi nechat vést a uklidnit svou mysl a duši pomocí přírody.

Hluboký nádech. A pomalý výdech.



Zpátky do minulosti

Od mých 11 let vedu s mojí pletí boj. Zažila jsem si toho hodně - přes boláky, podkožní akné, normální akné, černé tečky, mastnou pleť, vrásky, suchou pleť, alergie, atd..

A zkusila jsem si toho taky opravdu hodně - od antibiotik, 15 dermatoložek, léčitele, antikoncepci, přes přírodní kosmetiku, levné i mega drahé produkty, jarischův roztok, odvary z čajů, tinktury, změnu životního stylu, očisty, detoxy, a to bychom mohli pokračovat ještě dlouho....

První pupínek na nose jsem měla ve 2 třídě! Jako fakt! Na fotce z 2 třídy mám prostě beďara na nose.. A to fakt nechcete.... A moje pleť na nevhodné produkty reaguje i jinak, měla jsem atopický ekzém, krémy pod oči mě z 90% pálí a vytvoří alergii, totéž krémy na tělo, atd..


Ne mě tedy už skoro nic nezapůsobí, ba naopak, skoro všechno mě vyděsí...


Láska na první pohled

Ale musím uznat, že už na samotné tiskovce, mě značka zaujala. A hlavně samotné povídání zakladatelky. Původně totiž začala vyrábět kosmetiku pro extrémně alergického syna a dostala touhu vytvářet kosmetiku přírodní a efektivní i pro nás ostatní. Což na mě udělalo dojem. Trochu jsem se s tím ztotožnila. Ostatně tady si můžete přečíst celý příběh YAGE .


Pochopitelně, nejdřív jsem (stejně jako u každé nové kosmetiky) byla skeptická.

- Kdo mě sleduje déle, ví, že jsem poslední rok na péči už rezignovala a kromě termální vody, nepoužívala vůbec nic.. Někdo si řeknete, že to je peklo - je, ale pro mou pleť bylo menší, než neustálé problémy s pletí.


Láska na první vyzkoušení

Když jsem si tedy z tiskovky odnesla taštičku s produkty na citlivou pleť (vybranými speciálně pro mě - milé - znovu děkuji :), trochu jsem se i tak bála produkty vyzkoušet (jako vždy).

Dostala jsem Pure Happiness a peelingovou masku Neroli a Měsíček. Dala jsem jim šanci. Nejdřív pomalu a postupně častěji. A když i po týdnu každodenního používání (olejíčku) se s mojí pletí žádné drama nestalo! JUPÍ! Byla jsem tak nadšená, že jsem kosmetiku používala opravdu důsledně ještě měsíc (a přidala jednou - 2x týdně masku).

Tak jsem si řekla, že by stálo za pokus, zkusit i další jejich produkty. Konečně mi vysvitla naděje nějaké kosmetiky se kterou nemá moje pleť problém, ba naopak jí moc svědčí, takže bych jí mohla vrátit ty příšerné roky.


Samotný výběr jako balzám na duši

Už samotný výběr produktů byl pro mě balzám na duši. Miluju vybírat kvalitní a už na pohled krásnou kosmetiku. Přes práh mi jen tak něco nesmí. A dovolím si o sobě říct, že jsem asi ten nejnáročnější zákazník, co se týče péče o pleť.

Ale také svojí pleť vlastně moc neznám. Nevím jaké produkty mi vyhovují.. Takže jsem si řekla, že na to půjdu pomalu a zkusím postupně doplnit ten krásný rituál YAGE.



Výsledek

Teď jsem na začátku testování těch 3 nových produktů - čistícího gelu, hydratační esence i elixíru na oční okolí, takže na nějaké úplné závěry je ještě brzy, ale zatím jsem s produkty opravdu spokojená. Za měsíc vám pak napíšu výsledky.

Můžu ovšem prozradit, že už po prvním umytí obličeje v kombinaci s Foreo, mám pleť sametovou a dokonce mi to odstranilo i část černých teček. Žádné zhoršení ani alergii nemám a tudíž jsem maximálně spokojená a pokračuji v používání. :)

bottom of page