top of page

Zima a mráz

Letos je konečně zase po dvou letech sníh a tak se ho snažíme užít co to jen jde. To se ovšem nadá říct o naší pleti a pokožce. Každopádně i tak každý týden vyrážíme na výlet. Kam jsme vyrazili teď? Vezmeme vás s sebou na další méně profláknuté místo, které je v celkem přijatelné vzdálenosti od Prahy.

Vyrazili jsme na výlet na rozhlednu Černá Studnice. Je to celkem blízko a vypadá to na fotkách moc hezky. No, zastavili jsme v Nový mýtině a zaparkovali. Nahoru bychom totiž s naším autem jen těžko vyjeli a řetězy jsme taky neměli. :D

Šli jsme celkem do kopce a celkem dlouho, takže jsme měli čas potkat i sněhovou vánici, pár hezkých roubenek a přejít hlavní odbočku na lesní cestu. Upřímně, já jsem dost antisport, takže mi to dalo trochu zabrat, ale nakonec jsme se tam vyšplhali. Mají tam super restauraci, kde vám udělají čaj, berou karty a k jídlu mají celkem sexy jídla jako halušky, nebo Pho Bo či Curry. :)

Taky si tam můžete půjčit sáňky a sjet na nich až do skiareálu Filip Smržovka. Jenže my jsme parkovali v jiné vesnici a tak jsme nakonec tuhle super srandu nevyužili, ale dost vážně přemýšlím, že se tam ještě letos na ty sáňky vrátíme!


Musím říct. že ta vánice, mráz a sníh dávají pleti (ale i kůži a vlasům) celkově zabrat a i když jsem se poctivě nakrémovala, tak to prostě pleť zabolí (a to doslova).. My teď vyrážíme na hory nebo někam do přírody skoro každý víkend a neustálá změna teploty z mrazu do tepla dávají pleti co proto. Já to nejen cítím, ale i vidím, narozdíl od Michala jsem byla rudá jak kdyby mě zbičovali.. Proto se jí snažím věnovat co nejvíc péče.


Už rok používám přírodní kosmetiku YAGE. Je to jediná péče o pleť, kterou mohu používat a neměla jsem na ní žádnou negativní reakci. Nic lepšího neznám. Pleť od té doby netrpí na žádné zásadní akné, alergie ani nic podobného. Je hydratovaná a každé ráno je mnohem lepší než jsem kdy měla.

Aktuálně používám číslo 5 Twinkle Star - s AHA kyselinami, který by mi měly pomoct i s jizvami po akné a pigmentovými skvrnami. A ještě k tomu skvěle hydratuje! Předtím používám bilanční toner (číslo 3) od YAGE. No a nakonec pečující olejíček Pure Happiness.

A hlavně (!!!) každý večer pleť důkladně čistím (i spolu s Foreo). Každé ráno pak bez Forea jen s čistícím gelem. Ten mám teď nově od Perricone MD, tak na něj nechci dávat recenzi, protože ho mám opravdu chvilinku. Pravidelně čistím i když se nemaluji a jsem jen doma, protože si na obličej neustále nevědomky saháme a on se mastí a zanáší sám o sobě.


No a jednou za cca 3 dny (teď pravidelně) používám peeling a to vám musím říct, našla jsem peelingový zázrak v lahvičce! Od mé oblíbené australské značky Aesop (mám od nich i krém pod oči). Obsahuje směs nadrcených lístků Tea Tree, skořápek z lískových oříšků a jílu. Pleť je po něm nádherně hebká, jemná a s menšími póry. Peeling obecně je skvělý právě proto, že vám odstraní odumřelé buňky a tak se následná péče mnohem lépe vstřebá a pleť lépe regeneruje. Mám ho z Notino (dlouhodobá spolupráce).

Každopádně mám pleť mnohem lepší než kdy dřív, takže asi na té poctivé péči něco bude. :)

bottom of page