top of page

Festivalová sezóna

Miluju léto a spolu s ním i festivalovou sezónu. Nejdřív jsem se bála, že se letos nikam nepodívám, ale nakonec jsem byla pozvaná rovnou na 2 velké české festivaly (Aerodrome a Rock for People) tak jsem se rozhodla sepsat malé festivalové shrnutí veškerých festivalů, které jsem kdy navštívila.

Aerodrome

Aerodrome byl pro mě nový zážitek, nikdy jsem tam předtím nebyla a tak jsem byla natěšená co nás čeká. Tři dny před festivalem jsem začala vymýšlet outfity a těšila se na světové interprety. Zklamání přišlo hned ráno v první den festivalu… Lilo jako z konve a byla docela zima. Já byla ještě trochu nastydlá a tak jsme přemýšleli, jestli má venu vůbec jet. Jenže moje festivalové srdce si to nemohlo nechat ujít. Takže místo na míru vyrobeného oblečku z Levi’s (viz níže), jsem vzala pláštěnku ze Zary a holiny.

Můžu říct, že show kterou předvedli účinkující jsem dlouho na festivalu neviděla. Velké plus u mě měli také porcelánové záchody, protože já s těmi ToiToi budkami fakt trpím… Jídlo bylo tak průměrné. Co mě zklamalo bylo, že před skončením posledního vystoupení se zavřela polovina stánků a my tak nemohli ani vrátit vratné kelímky (vzhledem k tomu, že jsme ještě tu noc jeli domu). Také 3/4 festivalu se ve 2 ráno uzavřela… Jinak i přes ten déšť jsme si festival moc užili.

Outfity:

outfit z úvodní fotky

  1. Kraťasy 501 z Levi’s

  2. Pásek – Gucci

  3. Síťovaná taška – Česká síťovka

  4. Tičko – z Havany

outfit do deště 

  1. Pláštěnka – Zara

  2. Holinky – (z 2 patrového obchůdku v ulici 28.října, hned naproti Burger King)

  3. Kabelka – Michael Kors (prodávám)

outfit do horka (oboje z Levi’s)

  1. Tričko – z Levi’s (potisk si vyberete podle sebe a oni vám ho natisknou – seženete ve Store na Václavském náměstí)

  2. Kraťasy – limitovaná edice s barevnými knoflíčky k výročí 145 narozenin prvních jeansů – trochu jsme je poupravily (odstřihly poklopec aby knoflíky vynikly a přidala jsem cvočky co prodávají na pokladně)

Rock for People

Rock for People mi přijde, že je na tom rok od roku hůř hlavně co se interpretů týče. Ale zase třeba rozmanitost jídla je tam největší, ovšem z letošního lineupu jsem byla trochu zklamaná dokonce i z jídla. Areál nebyl zdaleka tak rozmanitý jako minulý rok a ani veganských stánků nebylo tolik.  Snad se za rok polepší.

Ovšem to nemění nic na tom, že jsme si to s holkama náramě užily a už plánujeme kam vyrazíme příště.

Měly jsme VIP lístky a to nám umožnilo být v areálu téměř do 6 do rána 😀 (což pro noční můry jako jsme my bylo ideální).

Co se interpretů týče, tak mě mile překvapily The Kooks (které jsem do té doby skoro neznala). Prodigy byli naopak největší zklamání a kromě ohromné show jsem si je vůbec neužila. Místo pořádného mejdanu, to totiž pojaly hodně koncertově a mezi každou písničkou byla téměř půlminutová prodleva… Největší pecka byl Sigma, který hrál po nich a to už stálo za to. Dokonce i písničku od Prodigy zahrál lépe než oni sami… Hrál naprosto epicky a celá jeho show měla neuvěřitelnou atmosféru.

Outfit:

Kalhoty – 501 Levi’s (limitovaná edice s barevnými knoflíčky)

Tričko – Levi’s

Hodinky – Storma

Brýle – RayBan

Outfit:

  1. Brýle – RayBan

  2. Hodinky – Storm

  3. Tričko i kraťasy – Levi’s (na Václavském náměstí vám vytvoří tričko jaké si vyberete + upraví jakýkoliv Levi’s denim (i ten starý), například my ustřihly na kraťasech poklopec, aby byly vidět knoflíčky a pocákaly to ve stejných barvách + jsem tam připnula barevné a tématické připínáčky)

Outfit:

  1. Sukně – NA-KD (přímý odkaz na sukni najdete ZDE + s kódem „marblogxnakd“ máte 20% slevu)

  2. Body a pásek Levi’s

  3. Kabelka – Hugo Boss

  4. Hodinky – Storm

Co se ostatních festivalů týče, tak můj nejlepší zážitek byl jednoznačně z Balatonsoundu, který je v Maďarsku a je to úplně jiný level. Od světových hvězd přes možnost se vykoupat. Vymakané zóny na odpočinek i jednotlivé stánky. Téměř žádné fronty a čisto všude kam jste se jen podívali. Pokud jste také festivalový nadšenci jako já, tak ho nevynechejte, sice je to spíš taková dovolená (5denní + to samozřejmě vyjde na trochu větší peníze), ale je to zážitek na celý život!

Pak co se propracovanosti vizuálního stylu týče, tak třeba takový Let It Roll měl famózní stage, která před 2 lety (od té doby jsem tam nebyla) neměla obdoby. Ale chápu, že styl hudby nemusí být každému blízký. Já to ovšem miluju a tak jsem navštívila i zimní verzi, která aspoň oživí tu dlouhou zimu…

Votvírák je klasický a největší festival u nás. Zaměřený na české účinkující. Je také nejlevnější a podle toho to vypadá, byla to spíš naše tradice, ale je to opravdu největší bordel. Od špinavých ToiToi záchodů, přes bordel a špínu všude.

Povaleč byl no… zajímavý festival. Hodně alternativní a na hezkém místě, ale opravdu alternativní 😀 .. Bylo tam hodně vegan stánků a jídlo bylo fajn, ale hudba mě tedy moc nezaujala.

Sázavafest jsem navštívila jen jednou (asi před 4 lety) a byl to pro mě takový velmi průměrný festival. Čekala jsem ho větší, ale zase na druhou stranu mě i mile překvapil, bylo docela uklizeno, příjemná atmosféra a hezké místo.

HOLI Open Air probíhá v Praze a letos to byl můj první ročník, na který jsem se chystala už 3tím rokem. Je to pouze jednodenní festival plný barev. Bohužel my měli tu smůlu, že v polovině dne začala největší smršť, naštěstí jako VIP jsme měli lepší možnost úkrytu. Také se to bohužel krylo s dalšími asi 10 akcemi v Praze, takže to na účasti bylo znát. A ještě takové malé doporučení (NE barvy nejdou úplně dolu)…

bottom of page