top of page

Kosmetické okénko

A máme tady malé kosmetické okénko. Moje běžné líčení? Nic víc než řasenka (ve spolupráci s kleštěmi na řasy), korektor a rtěnka. Jaké mám oblíbence a proč zrovna tyhle produkty si urvaly kus mého srdce a mají v mé malé kosmetické taštičce opravdu čestné místo už víc jak rok?

Základ je řasenka.

Moje nejoblíbenější řasenka na citlivé oči je od Eau Thermale Avene. Dřív jsem používala Helenu Rubinstein s „klasickým“ kartáčkem. Ale potřebovala jsem něco na citlivé oči. Tak jsem začala používat tuhle Couvrance, která má kartáček gumový a výsledek je naprosto dokonalý. První gumový kartáček, který mi fakt sednul. Odličuji se pouze vodou, protože na obličej nemohu používat vůbec nic jiného, takže mi vyhovuje, jak jde snadno dolu. Má gumový kartáček a nenechává žádné hrudky ani tučné vrstvy. Pamatuji si jak jsem na základce milovala ty obří kartáče a čím víc vrstev tím líp, teď si klepu na čelo ?? a směju se sama sobě, protože na tom není nic hezkého ba naopak a bohatě stačí, když řasy 2x po sobě přejedu, ony se krásně rozčešou a vypadají přirozeně.

Kleště pomůžou.

Pomáhám jim teda ještě kleštěmi, ale s těmi se musí opatrně, protože si jinak můžete řasy zničit. Stačí je jen kousek od kořínků lehce protlačit, počkat pár vteřin a hned použít řasenku. Nepoužívejte ji úplně od kořínků, ale třeba až milimetr dál, řasy pak nespadnou a hezky zafixuje to natočení. Spousty jich seženete na Notino.

Když řasenka nestačí.

Pokud vypadám unaveně, nebo chci nějakým způsobem zvýraznit oči, používám výhradně přírodní odstíny barev. Na jaře jsem si objednala paletku hnědých stínů Guerlain a musím říct, že jsem s nimi maximálně spokojená. Jsou jemné a dají se krásně vrstvit. Využívám toho třeba přes den, kdy si udělám jen jemný nádech ráno a večer je třeba jen domaluji výraznějším odstínem. Nebo s nimi můžu vystínovat celé oči a zároveň použít nejsvětlejší stín a udělat z něj jakýsi rozjasňovač pod obočí.

Zvýraznit rty.

Nikdy jsem si na rtěnky nějak zvlášť nepotrpěla, ale poslední rok jsem objevila jejich kouzlo. I s jemným leskem na rtech člověk najednou vypadá zdravěji, veseleji, rozzářeněji. Zamilovala jsem si rtěnky i lesky všeho druhu. Jedinou podmínkou je, aby odstín byl co nejpřirozenější, takže používám jen lehce začervenalé odstíny, nebo narůžovělé. Protože mám úzké rty, netroufám si na sytě rudé rtěnky. Raději volím ty přirozenější a jemné odstíny. Jaké rtěnky mám ráda, si můžete přečíst v mém článku o rtěnkách. Dokonce jsem v létě upustila od matných rtěnek a začala používat zabarvené lesklé rtěnky, spíš takové balzámy, což je u mě dost překvapivé. Vždycky jsem nesnášela, když se mi rty lepily. Moc mi vyhovuje Alima Pure, která se sice trochu zdrcla, ale u přírodní kosmetiky se to může stát, každopádně to ničemu neškodí a pokud nesmrdí, není zkažená. Teď na podzim volím spíš matnější odstíny, takže jsem se vrátila k mé jarní lásce matné rtěnce od Tom Ford. Růžovo purpurová rtěnka s příjemnou texturou a vanilkovou vůní (a to si na vanilku nepotrpím, ale tahle je top).

Rtěnka Tom Ford – Odstín 04 Pussycat


bottom of page