top of page

Oleje Renovality

Máme tady další článek ze série přírodních kosmetických produktů. Tyhle oleje Renovality jsou z české výroby. Jaké jsou a jak se používají? Který bych nejvíc doporučila? To vše se dočtete v tomhle článku.

Něco málo k představení téhle přírodní značky

Renovality je Česká, 100 % přírodní značka a proto se tu o ní trochu rozepíšu. Mají certifikát CPK, který zajišťuje, že 20% produktů použitých na výrobu jsou z ekologického zemědělství. Oleje jsou za studena lisované a pečlivě vybírané. Jsou 100% přírodní a neobsahují tedy žádné minerální oleje, syntetické látky, barviva ani konzervanty. Seženete je třeba na Elnino.

Zajímavé je i balení, protože aby zůstaly dlouho čerstvé a ochráněné před světlem, tak jsou zabalené v tmavě fialové, skleněné lahvičce. Mě osobně zaujal i krásný vzhled a hlavně díky materiálu i šetrnost k planetě.

Vlasy

Pokud máte suché vlasy, doporučuji vyzkoušet arganový olej. Na vlhké (nebo suché) vlasy naneste arganový olej a nechte působit co nejdéle (doporučují přes noc nebo minimálně 6h) aby účinek byl co nejlepší. Takový malý trik je zabalit vlasy do igelitové fólie a pak do ručníku. Tohle aplikuji pokaždé, když si dávám nějakou masku na vlasy. Aspoň není od masky všechno opatlané. Pak vlasy klasicky umyjte šamponem. Pokud si nechcete dělat tuhle regenerační masku, tak doporučuji každý týden minimálně na 10 min před mytím vlasů vetřít do konečků a nechat působit.

Meruňkový olej můžete použít také na vlasy po celé délce a vlasovou pokožku a jemně ji masírovat, tam ho ovšem nechte působit pouze 10 min.

Pleť

Mrkvový olej mě zaujal také. Především proto, že prodlužuje opálení a je plný antioxidantů, ale u tohoto oleje je dobré zkusit nejdříve malý test na zápěstí, jestli nemáte alergii.

Moringový olej pochází z Indie a je to další zázrak v lahviččce. Přezdívaný jako „Elixír života“. Je ideální pro aknózní a vysušenou pleť, také jako prevence proti vráskám. Na mě udělal dojem především kvůli multifunkčnímu použití, které nejenže léčí akné a bojuje proti stáří, ale také je vhodný na vlasy a proti lupům.

Hyaluronové sérum proti vráskám. Je vhodné i k regeneraci a hydrataci a je takovým zázrakem v lahvičce. O kyselině Hyaluronové jste toho určitě už dost slyšeli. Doporučuje se nanášet každý den ráno i večer, před aplikováním oblíbeného krému. Já žádné krámy vzhledem k pleti používat nemohu, ale toto sérum je skvělé i bez toho.

Hyaluronové sérum


Tělo

O levandulovém oleji vám moc psát nebudu, protože to není zrovna moje oblíbená vůně. 🙂 Ale každopádně je vhodný pro masáž celého těla a především před spaním. Takže pokud nemůžete spát, zkuste ho vyzkoušet. Tenhle můj poputuje k mamince, která levanduli miluje.


Renovality

Moje zkušenosti

Já bohužel si bohužel na pleť nemohu dávat žádné oleje ani ty přírodní, ale na vlasy a tělo ano.

Na mě osobně udělaly největší dojem arganový olej na vlasy a moringový olej. Používám je teprve týden, ale musím říct, že jsem fakt spokojená.

Bále jsem se, že po nanesení budu mít vlasy mastný a neumyju je ani po 5 umytích. Ale byla jsem mile překvapená a to jsem množstvím použitého oleje nějak nešetřila. Na pokožku hlavy jsem použila moringový olej a v masírovala. Do celé délky vlasů jsem vetřela olej arganový. Celé jsem to zabalila do igelitu a to celé do ručníku. Nechala jsem to působit tak hodinu a pak umyla přírodním šamponem. No a musím říct, že tak příjemné vlasy jsem dlouho neměla a opravdu potom nejsou vůbec mastné, ale jemné a hebké.

bottom of page