top of page

Co mít v příručním zavazadle

Aktualizováno: 15. 1. 2020

Cestovní horečku mám asi tak měsíc. Balím asi tak 2 týdny. Nechci na nic zapomenout a ani nechci aby mi vyhodili věci před vstupem do letadla. Ale taky je tu možnost, že se nám zatoulá velký kufr a co pak? Takže na co nezapomenout a co mít v příručním zavazadle?


Kromě toho, že spousta lidí trpí cestovní horečkou a jsou nervózní z cesty, je důležité nepodcenit před cestou pár věcí. Já si třeba už 2 týdny postupně zapisuji co si sbalit. Roztřiďuji věci, které potřebuji mít u sebe nonstop a věci, které mohu dát do odbaveného zavazadla. Od té doby, co nám ztratili kufry cestou na Kubu, si i oblečení rozděluji na „nutné“ a to které „oželím“, kdybych třeba první 3 dny neměla kufr. Abych byla klidná, že jsem na nic nezapomněla a zároveň, že mám v čem chodit.


Příruční zavazadlo

Máte většinou možnost vzít si ho s sebou na palubu letadla. Takže nejenže vám může pomoci zkrátit let, ale také je malá pravděpodobnost, že na jeho obsahu budete pár dní po příletu závislý. Tak si dobře rozmyslete, co si do něj dáte.

Já si do malého příručního zavazadla si vždy sbalím základní oblečení (lehké a nemačkavé materiály jsou základ). Vybírám ho hlavně tak, aby se dalo kombinovat a mohla bych mít tak každý den jiný outfit, ale s pár základními kousky.

Teplé a mohutné oblečení se snažím mít na sobě. Jednak bývá v letadle zima a také si ušetříte místo v kufru, to platí i s botama.

Šperky mám v pytlíčkách, které jsou skladné a lehké. Řetízky mám provlečené brčkem, aby se nezamotaly (super tip).

Elektroniku, sluchátka, brýle (tentokrát si beru neutrální černé od značky Chloe z BigBrands) a jiné drahé věci mám také u sebe. Jednak jsem klidnější, když to mám  u sebe a mám jistotu, že se mi nic neztratí, ale také se díky notebooku, telefonu, tabletu aspoň zabavím. Jak vydržet dlouhý let, si můžete přečíst v minulém článku. 🙂

Základní tělová kosmetika (Nezapomeňte, že všechna tekutá kosmetika do příručního zavazadla musí být do 100ml a v průhledných lahvičkách!):

  1. Termální vodu Eau Thermale Avène (skvěle během letu osvěží a hydratuje vysušenou pleť)

  2. Mám cestovní sadu tělové kosmetiky od Bioaroma (přírodní kosmetika), která obsahuje šampon, tělový krém a sprcháč (pokud letíte do hotelu, sprcháče netahejte)

Bioaroma


  1. Hygienické potřeby mějte vždy u sebe (Zubní pastu Marvis mám na cesty miniaturku, kterou miluju a je naprosto dostačující na 2 týdenní cestu. Mají i různé příchutě, jen to chce na Notino vychytat, aby nebyla vyprodaná.)

Dekorativní kosmetika do příručního zavazadla:

Rozděluji si část kosmetiky do velkého kufru a základní věci do malého. Snažím si sbalit pouze to, co opravdu použiju. Co je v lehkých a skladných obalech a aby toho nebylo zbytečně moc.

  1. Řasenka

  2. Kleště na řasy

  3. Korektor

  4. Stíny v tužce

  5. Balzám Alima Pure (u sebe mám jen hydratační balzám, který mi aspoň během letu hydratuje rty, nějakou výraznější rtěnku mám pak ve velkém kufru)

Kreditní karty a peníze mám vždy rozdělené na několik místech. Takže něco v příručním kufru, něco v kabelce a něco v batohu. Nikdy nemějte všechny doklady a peníze na jednom místě. A to ani během cestování!

bottom of page