top of page

Rock for People 2019

Jaký byl letošní Rock for People? Konečně jsem se dostala k sepsání všech dojmů a pojmů z letošního ročníku! Tak si to pojďme hezky shrnout.

Rock for People navštěvuji pravidelně již několik let. A proto je to jako jeden z mála festivalů moje každoroční srdcovka.

Letos mi obsazení kapel přišlo víc rockové, než předchozí roky a musím upřímně říct, že jsem vlastně kromě Rudimental a Kodaline nikoho neznala. Ještě jsem tušila, že existují In Flames, ale není to úplně můj šálek kávy a jen jsem slyšela pár písniček od Michala.

Outfit číslo 1: Pantofle Dr.Martens (Bez ponožek se v nich nedá chodit, ale jsou boží! Takže pro krásu se trpí 😀 ..) // Kalhoty Levi’s // tílko (netuším) // pásek Ateliér Bláha


Proto pro mě byli obrovským překvapením Bring Me The Horizon, které jsem si nakonec užila z celého festivalu nejvíc! Tak nabitou a energetickou show jsem dlouho neviděla a od té doby mají čestné místo v mém letošním letním playlistu. Líbila se mi práce s publikem i celé vystoupení, že to byla opravdová zábava.

Naopak velké zklamání byl pro mě Kodaline (ale asi to je moje chyba, protože jsem očekávala něco živějšího – na základě jedné rádiové), protože to bylo pro mě trochu nuda. Mám na festivalech raději energetičtější kapely.

Rudimental měli skvělý začátek a konec, ale vzhledem k tomu, že jejich vystoupení bylo až moc dlouhé, tak prostředek byl trochu nuda. Překvapilo mě ovšem, kolik jich na tom pódiu bylo!

Oproti tomu mě trochu mrzí, že jsem nestihla In Flames, protože jsem jen z dálky slyšela, že show musela být neskutečná a tak doufám, že budu mít možnost se na ně ještě někte třeba s Míšou podívat.

Taky jsem byla docela naštvaná, že jsem prošvihla Kapitána Dema, který neměl plánovaný koncert a ukázal se zrovna, když my byly u auta (sakra, dvakrát sakra!!), takže jsem to pak jen (oplakala) zaregistrovala z mobilu. Minulý rok jsem ho totiž objevila na RfP poprvé a strašně mě to bavilo! A podle záběrů z Instagramu od jiných lidí, to byla sranda i letos.

RfP je totiž pro mě každým rokem tak trochu překvapení. Každý rok jsem tam objevila nějakou novou kapelu, do které jsem se zamilovala. Jeden rok to byli The Qemists (které od té doby miluju a letos jsem si je také nenechala ujít i když bohužel hráli pouze DJ set, ale i tak to bylo prostě mega a doufám, že je opět na RfP uvidím někdy na živo jako před pár lety). Letos tedy BMTH. Minulý rok The Kooks. Nebo taky rok předtím Massive Attack či jsem díky RfP poznala kouzlo kapely The Offstpring.

Outfit číslo 2: Top NA-KD // kraťasy Levi’s // pantofle Hugo Boss // brýle Balenciaga


Co se areálu týče, byl lehce pozměněn, což mi bylo asi jedno. Bavil mě obří stan Evropy 2, kde byla večer dobrá párty! Taky oceňuji, že byli v areálu keramické záchody, i když za poplatek (ale já si raději připlatím, než chodit na ToiToi). Jediné co bych letos vytkla byla zbytečně dlouhá cesta do stanového městečka, protože zrušili jeden bližší vchod, který tam byl loni. A menší výběr jídla než před dvěma lety, kdy jsem si pochutnávala na Gyoze a ani minulý rok ani letos tam ten stánek nebyl :(. Ale zase na druhou stranu jsem si pošmákla na skvělé Indii a taky výborném Poke!

Rock for People je pro mě každým rokem jedno velké očekávání a každý rok se těším, co přichystají na ten příští rok! Díky za skvělý zážitek a už se těším na příští ročník!

Outfit číslo 3: Boty Dr.Martens (o dost pohodlnější než ty pantofle) // košile bez rukávů H&M (aspoň myslím, mám jí už sto let) // ledvinka Eggo Bag // džíny Levi’s //Brýle Balenciaga


bottom of page