top of page

Cesta po pobřeží do SF

Aktualizováno: 15. 1. 2020

Pokud budete mít v Los Angeles čas, nebo naopak v San Franciscu, doporučuji dát si pár dní na cestu po pobřeží, které tato dvě města spojuje. Co opravdu stojí za to vidět?

Dejte si na cestu aspoň 2 noci, protože byť se vám to možná teď zdá až moc, tak věřte, že to je akorát. Já si taky původně myslela, že se to dá stihnout za 1 noc. Dá, ale pokud si to chcete užít a aspoň na každém místě na chvilku zastavit, tak to za 1 noc nestihnete.

My jeli z Los Angeles do San Francisca po pobřeží (2 dny) a zpátky po dálnici (cca 7h i s přestávkama).


První městečko Santa Barbara

Bylo krásné, počasí ještě teplé a viděli jsme tam prvního tuleně i pelikána a dali si ve městě nejlepší americkou pizzu .

Termální voda mi nesměla chybět, protože jsem byla z LA celá vysušená jak suchar. 😀


Pokračovali jsme do Morro Bay, kde jsme spali v moc hezkém motelu. Večer jsme šli na místní mořské speciality a musím uznat, že na mě tohle maličkaté městečko udělalo opravdu dojem. Úvodní fotka článku (autíčko) je také odtud.

Druhý den jsme jako první zastávku zastavili u Elephant Seal Vista Point, kde je pláž plná tuleňů a taky po celém parkovišti běhají malý syslo-veverky. Který přijdou skoro až k ruce. 🙂

Pak jsme přijeli do městečka Carmel, který bylo pro mě z celé cesty spolu s Morro Bay nejkrásnější! Bílé pláže mi připomínaly písečné duny v Leba. Kýčovité domečky co vypadaly jako z pohádky nebo z Hobita.

Štěstí


Hned vedle je Pacific Grove a na jeho špičce (Pacific Grove marine Gardens Park) ta nejkrásnější „pláž“, plná kamenů a obrovských vln. Ten kontrast mezi černými kameny a tyrkysovou až ledovcovou barvou vody byly až neuvěřitelný!

Bez filtru


Druhou noc jsme spali v Santa Cruz. Ceny byly už značně dražsí (čím víc na sever tím dráž) a náš motel byl fakt odporný. 😀 (Můj výběr.. takže jsem se proklínala). Ráno jsme šli do zábavního parku a pak se mrknout na surfaře k majáku a útesu. Tohle město mě moc nezaujalo.

Cestou do San Francisca jsme zastavili ještě u Majáku na Pigeon Point, který byl (i vzhledem k počasí) vyloženě děsivý. Celá atmosféra starého majáku, nikdo nikde, počasí, vítr i útesy pod ním. Můžete se tam ovšem i ubytovat, kdo by měl zájem o nějaký ten adrenalin.

Musím říct, že celá cesta byla fantastická. Krajina se mění tak rychle, že to ani nestíháte všechno vstřebat a je toho tolik, co je na té cestě nádherné. Že bychom tu mohli být až do zítra.

Celý výlet po Californii jsem si i proto nechala vytisknout jako fotoknihu. Díky milé spolupráci se Saal Digital, kteří mají obrovský výběr jak velikostí, tak i desek.

Já jsem fanoušek fotoknih, mám je ráda a tisku je po každém podobném větším výletu. Proto mám už doma pěknou sbírku. Můžete si jednotlivá místa popsat a působí to na mě líp, než klasické album. Také si s tím můžete hezky vyhrát a tvořit různé koláže, přidávat obrázky a samolepky a proto jsem po fotoknize nejednou sáhla i ve chvíli, kdy jsem chtěla nějaký originální dárek. Mám pro vás ve spolupráci i slevový kód „SAALMARBLOG“. Kupón je v hodnotě 500 kč při objednávce nad 1000 kč.

A můj malý tip na tvorbu fotoknihy:

Já si vždycky nejdřív vytvořím složku a v ní jednotlivé složky s vybranými fotkami. Například ve složce Californie jsem měla podsložky s jednotlivými fotkami z konkrétních měst a míst. Pak je postupně přidám do knihy a až na konec dopisuji texty. Ono vytvořit takovou fotoknihu zabere třeba 2hodiny, pokud si chcete dát opravdu záležet, ale musím upřímně říct, že ten výsledek stojí za to!

bottom of page