top of page

Joshua Tree – ubytování

Pokud se vydáte do Joshua Tree, určitě si vyhledejte nějaký speciální a zajímavé ubytování! Je tady toho tolik, že nevíte které dřív vybrat. Úplně opuštěné, nebo spíš mezi jinými domy, na skále, na poušti v jeskyni… Chcete bydlet v létajícím talíři, autobusu rokových hvězd, šíleně schizofrenicky barevném baráku, nebo třeba majáku? Nebo si raději zvolíte ubytování jako trampové v teepee, stanech, karavanech, obytných autobusech či westernovém butikovém hotelu? Nic tu není problém!

Joshua Tree – pro ty kdo neví, tak je to jeden z národních parků v USA. Poušť, kaktusy a extra zajímavá místa. Také jsou tam v noci prý vidět neuvěřitelně jasné hvězdy a mléčná dráha. Já se do toho místa zamilovala přesně před rokem, kdy jsem viděla všechny ty krásné Insta fotky z okolí Coachelly. Pro ukázku klikněte ZDE.

Ubytování v USA je nejlepší a zároveň i nejvýhodnější právě přes Airbnb. Samozřejmě, že můžete hledat ubytování v hotelu klasicky přes Booking, nebo přes Expedia, ale většinou poměr cena/výkon není vůbec odpovídající… Ještě zajímavé butikové hotely nabízí stránky Tablet (to mě celkem zaujalo a plánuji je někdy vyzkoušet – ale tam jsou ceny zase trochu někde jinde :)), takže v rámci rozpočtu do USA si to necháme na jindy.

Na Airbnb máte obrovský výber zajímavých, luxusních i obyčejných ubytování. Soukromé, sdílené, u vody, v centru, na samotě i třeba půjčení obytných lodí nebo aut. Kdybyste chtěli slevu přes 900 kč na první ubytování, zaregistrujte se přes tento odkaz: sleva 900 na první ubytování přes Airbnb. My takhle jeli teď do Drážďan a sleva se fakt hodila (ale myslím, že musí být celková částka vyšší než 2000 kč).

Hvězdy jsou tam prý naprosto neskutečný a to je jeden z důvodů, proč jsme se rozhodli místo 1 noci být v Joshua Tree noci 2.. 🙂 Zdroj: https://bit.ly/2qQ45hS


Tady je výběr těch nejvíc bizardních ubytování, které jsem v Joshua Tree našla:

My z nich ovšem nechtěli ani jedno. Protože neodpovídali našim náročným požadavkům..

Naše kritéria na výběr ubytování v JT byla:

  1. Být tam úplně sami (celý barák pro sebe)

  2. Mít soukromí (aby tam nebyli hned vedle sousedi a bylo to dál od civilizace i z důvodu světelného smogu – to bychom totiž těch hvězd nemuseli tolik vidět)

  3. Aby to bylo hezké (trochu Insta friendly)

  4. Cenově přijatelné (aby nás to nezruinovalo – maximální budget byl do 7000kč za 2 noci pro 2 osoby – nakonec máme o 600kč levnější, ale pomohla nám také právě zmíněná sleva na první ubytování přes odkaz se slevou)

  5. Aby tam dojelo i normální auto (na to pozor!! na spoustu míst se dostanete pouze vozy co mají pohon 4×4, je dobré zeptat se majitelů předem, protože to tam často neuvádí)

  6. Vybavená kuchyň (lednice, sporák, kávovar)

  7. Topení (v noci tam nebude žádný teplo, je to poušť)

  8. Nejlépe venkovní lehátka (představa ležení pod těmi hvězdami a dívání se na ně v noci se sklenkou vína je prostě sen)

  9. Žádný plot (aby k nám mohla zvířátka a taky nepřekážel ve výhledu)

Doporučuji, dát si s výběrem čas a projít veškerá ubytování, protože těch možností je tolik a každý se něčím liší, že mě osobně to zabralo přes 4 dny, ale já už jsem trochu extrém no. 😀 Taky, některá požadují kauci, to jsme nechtěli (kvůli budgetu).

My jsme sháněli ubytování v týdnu a na 2 dny cca 6 měsíců dopředu… A co jsme tedy nakonce vybrali? To se nechte překvapit! 🙂 Na mém IG @marblogcz vám budu z celého výletu pak dělat malého průvodce, včetně cen a podobně.

Foto zdroj z Airbnb


Foto zdroj Airbnb


bottom of page