top of page

Shrnutí roku

Další desetiletí končí a jak nedávno psala Lucka Van Koten ve svých stories (moc se mi to líbilo, tak si to s dovolením vypůjčím :) - "Zimní slunovrat uzavírá jedno období a otevírá nové. Prý se říká, že co si nemáme brát do další dekády, to do této doby odejde a my to nezachráníme."





To je velmi zajímavý a zdá se, že na tom něco bude. V mém okolí stále slyším, že tenhle rok byl očistec a já s tím musím souhlasit...


Tenhle rok se toho stalo tolik, že to snad ani není možný.

Ale pokud mám být upřímná, tak mě to (zatím) vůbec nikam neposunulo.. Jsem samozřejmě ráda, že jsem úspěšně dokončila (aspoň prozatím :D ) studium - magisterský titul je doma - třikrát hurá. A taky se pustila do online samo studia angličtiny... Ale stejně, myslela jsem si před rokem (dost bláhově), že touhle dobou budu už dávno někde jinde. (Teď se bavím o profesní stránce mého života.) Ale na druhou stranu jak se říká "Nic velkého z něčeho snadného nikdy nevzešlo." - Nebo tak nějak.. :D To mě lehce uklidňuje... A taky to, že jsem si konečně rozmyslela a srovnala v hlavě, co chci v životě dělat - huráá! Myslela jsem, že tohle osvícení u mě snad nikdy nepřijde.


Vztahy s lidmi v mém okolí se otočily naprosto nečekaně o 180 stupňů.

Srovnaly se tam, kde se to zdálo definitivně nemožné. Ustálily a zpevnily tam, kde to bylo potřeba. A naopak některá dlouholetá přátelství se zpřetrhala. Vlastně ani nevím kdy a proč se tak stalo, ale s rozdílnými názory a životními cestami, které nás vedou každého jiným směrem, se tomu asi ani nešlo vyhnout.


A když to zakončím tím nejvíc NEdůležitým...

Tak to byly po víc jak 7 letech moje vlasy, které dostaly rovnou 2x novou fasádu - ofinu a pak mikádo. Upozorňuji, že jsem se od maturitního plesu (r. 2013) ani jednou nebarvila a když přišlo na střih, šlo dolů maximálně 5 cm konečků. Nevím, kde se ve mě vzala ta odvaha pro změnu, ale asi jsem tím letos potřebovala vykompenzovat to všechno osatní, co se kolem mě v životě dělo.

Takže jsem nakonec opravdu ráda, že jsem si od nového roku pravidelně psala pětiletý deník, kde jsou veškeré mé zážitky a emoce poctivě zaznamenány, protože to za dalších 10 let bude asi dost zajímavé číst. :)

A proto ať je to zimní slunovrat, nebo Silvestr, který ukončí nejen tento rok, ale i prvních dvacet let nového tisíciletí, tak doufám, že to co nás čeká v tom následujícím bude příjemné, méně psychicky náročné a spíš duši a srdce potěšující. Že se nám všem bude dařit v osobních i profesních životech, že budeme šťastní a hlavně zdraví! Takže hurá dvacátá léta - já jsem připravena!


No a já už se jdu chystat na silvestrovskou noc.

K té u mě patří hlavně třpytky, šampaňské, novoroční telefonáty s rodinou a pusa od mého milého!

Pro líčení jsem použila:

Oči - třpytivé stíny v tužce Sisley (kterými jsem potřela celé víčko), linka, kterou jsem dala pouze do koutku oka a samozřejmě řasenka

Nehty - Ty mám jako každé Vánoce v barvě bordó s lehkým třpytem

Rtěnka - teď v zimě protože mi praskají rty používám hlavně hydratační olej na rty od Burt's Bees

Vlasy - Zafixuji na závěr celého looku sprejem od Maria Nila




bottom of page