top of page

MDŽ

Aktualizováno: 15. 1. 2020

Oslava MDŽ je krásný svátek. Protože každý svátek, který oslavuje ženu a nese hezkou myšlenku je přeci fajn. Co pro mě znamená být ženou a jaká by dnešní žena měla být? Co si budem povídat, ženy jsou ve světě a občas i u nás stále utiskované a boj za ženská práva je tedy stále aktuální.


A tak mě to donutilo zamyslet se nad otázkou ženství. Co pro mě znamená být ženou a jaká by dnešní žena měla být?


Co pro mě namená ženství a být ženou?

Pro mě by žena měla být sebevědomá a cílevědomá, vědět co v životě chce a jít si za tím. Nebýt závislá na partnerovi, být hodná a milá, nezávistivá, přející a milující. Také by měla mít pochopení a měla by být především silná, aby ustála vše, co jí život přichystá. Také by měla být pracovitá, aby si šla za svými sny. Tím tedy nemyslím, aby se upracovala, ale aby měla nějakou životní náplň, která jí bude motivovat. Dělejte co vás baví!


Jaká žena je podle mě inspirativní?

Každá! Naprosto každá z nás je něčím inspirativní. Ať si žena buduje kariéru, nebo je doma a stará se o výchovu dětí. Ať je to cestovatelka, která objíždí svět, nebo žena, která buduje a tvoří domov. Nikdo není míň ani víc a to by si měli lidé a především ženy uvědomit. Netrápit se tím, že nejsou dost dobré, protože jejich kamarádka/holka co sledují na instagramu/nebo jakákoliv jiná žena dělají a žijí jiný život. Nikdy nevíte, co si kdo prožil, ani proč se vydal zrovna na tuhle cestu. Nesuďte!

Tak doufám, že jste si ten dnešní den užily a dostaly aspoň kytičku. A kdyby ne, tak je přeci potěšující, že je pátek a víkend je před námi. Také mám pro vás tip, jak si zlepšit náladu (pro všechny materialisty)! Já si totiž dneska taky udělala malou radost. 😀 Zamyslela jsem se nad tím, jaký kosmetický produkt u mě evokuje ženu a dospěla jsem k názoru, že je to jednoznačně rtěnka! Tak jsem si jednu smybolicky pořídila. Moje oblíbené najdete v článku „Rtěnkové okénko„. Takže kdybyste si také chtěly udělat taky, tak mám pro vás tipy, které by se vám mohli líbit. Na Notino seženete dneska 8% na všechny produkty, kteromě těch zlevněných s kódem women8cz.

Miluju Termální vodu od Avéne, protože je příjemá nejen na osvěžení pleti, ale také k její hydrataci, takže malou velikost, tahám všude s sebou.

Krásnou kampaň udělala také značka Converse vytvořila kampaň na oslavu ženství, s názvem Love The Progress. Jedná se o boj za rovnoprávnost, proti šikaně žen i předsudkům. Značka vyzvala ženy, aby sami sebe definovaly, jaká je dnešní žena podle nich. Měla jsem velkou radost, že jsem se do téhle kampaně mohla zapojit a tak i moje historicky první boty od téhle značky nesou hlubší myšlenku. Kromě ikonických tenisek s nápisem Girl jsme dostaly i bílé tenisky spolu s fixy, na které jsme měly napsat definici ženy a pak je věnovat naší kamarádce. Já se dohodla s Terkou, které se nápad i tenisky také líbí a tak jsem jí popsala na boty hesla Cílevědomá, Silná, Sebevědomá a Šťastná. Protože to jsou podle mě velmi důležité a nezbytné vlastnosti, které dnešní žena má mít. 🙂 K tomu Terka chtěla nakreslit srdíčko, podobné jako je její tetování na ruce a tedy složené z čar.

bottom of page