top of page

YAGE

Jak jsem slíbila, tak konám. :) Konečně se můžu po každodenním používání kosmetiky Yage (čti Jache) během karantény podělit o mé dojmy. Opravdu jsem poctivě dodržovala každodenní aplikaci. A jak tedy dopadlo mé testování? Jak moc jsem byla ne/spokojená?


Koho by zajímal můj minulý článek o této české značce kosmetiky, tak vám přidávám odkaz zde. Dočtete se tam o celém vzniku této české a přírodní značky, samotném několika krokovém rituálu podle korejské péče o pleť i proč mě tato značka tolik zaujala a byla vlastně první a na dlouhou dobu poslední, které jsem dala šanci.


Já jsem si vybrala od Yage ty nejšetrnější produkty, protože mám pleť velmi náchylnou a ze začátku jsem na to chtěla jít opatrně.


K testování jsem si vybrala hlavně produkty, které se navzájem doplňují a zároveň abych dodržela co největší část rituálu Yage.


Můj výběr i s odkazy přímo na produkty:


Tak jdeme na to!

Sdílím s vámi můj rituál i s postupy a dojmy, jen nezapomeňte, že každá pleť je jiná a potřebuje jinou péči, tak se raději poraďte a nechte si sestavit svůj vlastní rituál na míru.


Krok 0. Správně byste jako první měli vždycky pleť odlíčit! I na to má Yage svůj speciální produkt, ale protože já si pleť nelíčím, tak jsem tento produkt zatím vynechala. Třeba ho vyzkouším někdy příště. :)


Krok 1. Čistící gel - každý večer

To je naprosto jemňounký a příjemný průhledný gel.

Aplikuji ho na navlhčené Foreo a jemně krouživými pohyby přejíždím po již předem mokrém obličeji. Vytvoří se jemná pěna a pleť se mi tak příjemně vyčistí. Pravidelně aplikuji každý večer.


Krok 2. Maska na obličej - jednou za týden během mého relaxačního večera

Měla by se používat cca 1-2x týdně a lze ji použít jako peeling, nebo masku. Já to tedy upřímně trochu flákám, ale dostala jsem k otestování tu nejjemnější a musím uznat, že jsem maximálně spokojená. Je sypká a i když jsem k sypkým maskám trochu skeptická (protože mi před rokem jedna na pleti natropila celkem paseku), tak jsem jí dala šanci. To se naštěstí o této říci nedá. :)

Smíchám malé množství (mně opravdu stačí cca půlka čajové lžičky) s pár kapkami vody nebo třeba termální vodou a nanesu ji na jemně navlhčenou pleť. Polštářky prstů a krouživými pohyby jemně roztírám po obličeji a dělám si peeling. Když je nanesená po celé části (kromě očního okolí), tak ji nechám zaschnout na cca 15-20 min a pak pečlivě opláchnu.

Musím uznat, že po jejím použití jsou zminimalizovaný černý tečky a pleť je krásně hebká.


Krok 3. Toner - ten hodlám vyzkoušet příště, protože mě velmi zaujal, ale nechtěla jsem to ze začátku s výběrem přehánět, kdyby mi produkty neseděli. Ale teď mě trochu svrbí prsty, že jsem si ho nevzala rovnou. :D

Zatím používám místo toho termální vodou ve spreji. Pleť tak zvlhčím a přizpůsobím dalším krokům.


Krok 4. Hydratační esence - každé ráno i večer

Hydratace pleti je důležitá část! A po pečlivém umytí obličeje a masce je pokožka lehce napnutá a připravená na pořádnou dávku výživy. Já jí na doporučení zakladatelky Yage rovnou míchám s ...

Krok 6. Hypoalergenním olejíčkem Pure Happiness a na pleť nanáším společně.

Dávám malou kapku od každého a nanáším na vlhký (ale ne mokrý!) obličej. Velmi jemně směs nanáším a nechám do pleti vpít.

Musím říct, že celá tahle aplikace je jako se potírat hedvábným šátkem! Jemný, příjemný a přírodně voňavý.


(Krok 5. Sérum - zatím vynechávám - Je vhodné zejména pro boj s vrásky.)


Krok 7. Zvláštní péče Elixír na oční okolí - každý večer

Miluju jeho aplikaci! Je to totiž roller, takže ho nanášíte pomocí kuličky, která je z příjemného chladivého kovu. Jemným tahem natřu pod oči a prsty jemně poklepu, dokud se nevpije. Je olejový, takže ho používám jen na večer před spaním.

Samozřejmě tohle nejsou jediné produkty Yage, v každém kroku si můžete vybrat dle svého typu pleti i preferencí. Také si můžete pořídit od masážní pomůcky GUA SHA přes sůl do koupele, balzám na rty, mýdla na ruce a na co se nejvíc těším já je BB krém s UVA.









bottom of page